„Absurdiška situacija! Šiandien teko susidurti su policija ir gauti protokolą už nieką! Pralaikė mašinoje 40 minučių su vaikais (vaikai 1,5 m. ir 3,5 m. !), nes kažkaip sunkiai sekėsi pildyti. Buvo taip:
grįžinėjau namo su vaikais iš kaimynės, kuri gyvena už 3 kilometrų, nusipirkome kaimiškų kiaušinių... Prasilenkiu su ekipažu... Ekipažas apsisuko ir su signalais pasivijo mane. Sustojau. Prisistatė.

Sako, ar žinote už ką? Sakau ne! Sako, nes kalbėjote telefonu! Sakau mano telefonas yra namie! Jie net neklausė, įsėdo į mašiną ir kažką pildo, rašo ar tikrina... Vaikai pradeda verkti, nori gerti, sisioti... Išlipu. Sakau dar čia ilgai, ką jūs čia tikrinate? Sako, rašome baudą už telefoną, sakau, eikit žiūrėti visą mašiną, aš esu be telefono, sako, mes nedarome kratų... Na ką, nusirašiau numerius radusi tušinuką... Viskas užsitęsė, ilgai stovėjome gatvėje su vaikais, pareigūnai nesiteikė nei paskolint savo telefono, kad galėčiau vyrą pakviesti ir pasiimtų vaikus... Jie nesivargino skubėti. Prašiau kito ekipažo, neiškvietė. Prašiau atsisukti vaizdo registratorių – atsisakė.

Laikė mus įkalintas, paėmė dokumentus ir teises. Mandagiai atsikalbinėjo, visiškai bejausmiškai, už nieką išrašė maksimalią baudą ir dar pasiūlė po ja man pasirašyti. Žinoma, nepasirašiau, išsiimsiu visų savo numerių lokacijas ir išklotines, apskųsiu, bet kraujas verda atsiminus tuos veidus. Kokia gėda, kaip dirba Lietuvos policija, ką tikrų pažeidėjų jiems mažai?“, – savo feisbuko rašė moteris.

DELFI susisiekė su Kauno apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyresniąja specialiste Justina Kazragyte ir prašė pakomentuoti šį įvykį. Taip pat, ar bauda tikrai buvo išrašyta per klaidą.

„Rugsėjo 6 d. Kauno rajone, Domeikavoje, apie 19.30 val. patruliavęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų ekipažas, pastebėjo priešpriešais automobilį vairuojančią ir mobiliuoju telefonu besinaudojančią moterį. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 3 d., už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis, kai transporto priemonės variklis nėra išjungtas, numatoma bauda nuo 60 iki 90 eurų. Automobilio vairuotojai už šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą paskirta administracinė bauda 70 eurų, laikantis Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 34 str. 2 d. numatytos tvarkos.

Kadangi matomumas buvo geras, šviesus paros metas, atstumas tarp prasilenkusių transporto priemonių taip pat buvo nedidelis, pagrindo manyti, kad pareigūnai galėjo suklysti, nėra. Asmuo, nesutikdamas su nustatytu pažeidimu, jam paskirta bauda, gali skųsti pareigūnų priimtą nutarimą įstatymo nustatyta tvarka.

Atkreipiame dėmesį, kad pareigūnams nekeliami tikslai nubausti kuo daugiau pažeidėjų, todėl būtų sunku rasti priežastį, kodėl pareigūnai turėtų bausti už nebūtą pažeidimą. Pareigūnams keliami visiškai kiti tikslai - didinti vairuotojų sąmoningumą ir atkreipti dėmesį į jų elgesį kelyje, ypač, kai vairuojamame automobilyje, sėdi vaikai. Bet koks pašalinis veiksmas, blaškantis vairuotojo dėmesį kelyje, gali turėti skaudžių pasekmių. Nei vienas iš mūsų nenorime, jog įvyktų eismo įvykis, būtų sužalotų žmonių, tad kelyje visi be išimties privalome laikytis taisyklių.

Kauno apskrities policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams, sąmoningiems ir atidiems vairuotojams, besilaikantiems eismo taisyklių, ir primena, kad visą rugsėjį, kuomet eismas gatvėse ženkliai intensyvesnis ir į gatves išėjo į ugdymo įstaigas skubantys vaikai, policinės priemonės bus vykdomos intensyviai ir toliau, siekiant užtikrinti eismo saugumą“, – DELFI komentavo ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)