Nuo kada daržovės – „nevalgomas“ maistas? Nuo kada MAISTU tapo kiaulės aliejuje virti traškučiai, čeburekai, kebabai, kokakolos? Tai juk junk food, bevertis, netgi kenksmingas maistas. Nuo kada tai tapo pietų sinonimu? Kur dingo pilnavertis, skanus, sveikas maistas? Negi šiuolaikiniai aifoniniai plastikiniai mamytės ir tėveliai taip kratosi savo pareigų pamaitinti vaikus? NORMALIU maistu, ne traškučiais? Nuo kada tapo normalu duoti porą eurų, kad „patys nusipirktų“? Kur dingo šilti pietūs, močiučių vakarienės? Vaikai juk dar ne silikoninės-plastikinės-programėlėmis-valdomos būtybės, kurios gali miegoti po 4 valandas ir kišti į skrandį bet ką. Mokyklinio amžiaus vaikai dar vystosi ir tam būtinas maistas, kaip ir dienos režimas bei visa kita.

Gal, sakau, tada išvis mokyklas uždarykime? Ar ten moko žaisti kompu, ar moko naudotis aifono žaidimėliais? Nemoko! Moko matematikos, lietuvių kalbos, istorijos, geografijos, žodžiu, beverčių dalykų... Juk vaikai grįžę prie kompų sėdi ir pokemonus gaudo, tai lai ir mokykloje taip daro, kodėl ne? Juk mokykla yra UAB, kuri turi atsižvelgti į k l i e n t ų norus!

Man gėda už šiuolaikinę kartą. Man gėda už provinciją. Aš būčiau dar ačiū pasakiusi, kad vietoj visokių riebalų, tešlų duoda šviežio, sveiko maisto, o ne tokio, kurio pavalgius kūnas po mirties neyra. Bet aišku, pataikaukime „klientams“, pataikaukime visuomenės atmatoms, kurie savo atžalas, liaudiškai sakant, šūdu maitina.

Laukiu nesulaukiu, kada prasidės skundai dėl to, kad mokykla 8-9 valandą prasideda, juk mūsų šeimoje visi miegam iki 10, tada kompiuteriu žaidžiam (ir mama, ir tėvas, ir vaikai tą patį žaidimą), o tada draugiškai traškučių užvalgome. Kas tos „morkos“, kur jas kišti? Į kurią kompiuterio skylę? Baklažano turbūt nė pavadinimo nebeištartų... Va tokia tad visuomenė šiais laikais. Reikia ir kaip valgyti nurodyti, ir kaip rengtis (pamenu straipsnį apie pusnuogę mergaitę, kurią iš fizinio lavinimo pamokų išvarė), nieko nebemoka patys, visai iškrypo.

Baisu ir pagalvoti, kas bus toliau... Džiugu, kad bent valdžia kažką daro, o ne palieka virti savose sultyse.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.