Solidaus augimo ir stabiliai kylančios infliacijos ženklai reiškia, kad Europos centrinis bankas (ECB) artėja prie 2,6 trln. eurų vertės aktyvų pirkimo programos pabaigos.

Tyrimų bendrovės „IHS Markit“ skaičiuojamas euro zonos bendras galutinis pirkimo vadybininkų indeksas (PVI) rugpjūtį stiebėsi iki 54,5 punkto nuo 54,3 punkto liepos mėnesį ir buvo šiek tiek didesnis už pradinį rodiklį (54,4 punkto). Indeksas virš 50 punktų ribos rodo augimą.

Rugpjūčio tyrimai parodė, kad šį ketvirtį tikėtinas 0,4 proc. euro zonos ekonomikos augimas, bet ateinantį ketvirtį tokią plėtrą išlaikyti gali būti sunku.

Ekspertų teigimu, Jungtinių Valstijų politika euro zoną kol kas veikia nedaug, bet nerimas dėl protekcionizmo ateityje gali pakenkti verslui.

Prekybos karams intensyvėjant, Vokietijos paslaugų sektoriaus augimas sustiprino didžiausią Europos ekonomiką. Šalies paslaugų aktyvumas atsidūrė šešerių metų aukštumose, o aktyvumas Prancūzijoje taip pat paspartėjo.

Europos Sąjungą paliekančioje Didžiojoje Britanijoje paslaugų sektorius praėjusį mėnesį sustiprėjo daug labiau, negu tikėtasi. Vis dėlto nerimas dėl „Brexit“ aptemdė ateities investicijų planus ir verslo pasitikėjimą. Italijos paslaugų sektorius rugpjūtį lėtėjo jau antrą mėnesį, o šalies rinkos išlieka pažeidžiamos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją