Prieaugis buvo mažesnis negu, pavyzdžiui, pasaulio akcijų rinkų, kurios pernai fiksavo 22 proc. prieaugį. Labiau – 13 proc. – pabrango ir auksas.

Tačiau, „Savills“ skaičiavimais, viso pasaulio nekilnojamojo turto vertė yra 3,5 karto didesnė už viso pasaulio bendrąjį vidaus produktą (BVP). O per visą žmonijos istoriją išgauto aukso vertė siekia 7,6 trln. JAV dolerių ir tai sudaro tik 3,5 proc. bendros viso pasaulio būsto vertės.

Didžiausia bendros pasaulio nekilnojamojo turto vertės dalis tenka būstui – jis yra vertas 220,6 trln. JAV dolerių, nurodoma „Savills“ tyrimo ataskaitoje. Bendra komercinio nekilnojamojo turto vertė siekia apie 33 trln. JAV dolerių, o dar maždaug 27 trln. JAV dolerių tenka žemės ūkio ir miškininkystės paskirties žemei.

Nekilnojamojo turto JAV, Kanados ir išsivysčiusiose Europos šalyse vertė sudaro 44 proc. viso pasaulio nekilnojamojo turto vertės, nors šiose šalyse gyvena tik 17 proc. pasaulio gyventojų.

O Kinijai ir Honkongui tenka 26 proc. pasaulio nekilnojamojo turto, skaičiuojant pagal vertę, ir 19 proc. gyventojų.

1855 metais įkurta „Savills“ yra viena didžiausių pasaulyje nekilnojamojo turto agentūrų. Įmonė, turinti 30 tūkst. darbuotojų, teikia įvairias paslaugas, įskaitant nekilnojamojo turto pirkimą, pardavimą ir nuomą, konsultacijas ir nekilnojamojo turto valdymą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)