Nenuobodi vasara

Prieš porą mėnesių vargu ar kuris nors Prienų klubo sirgalius būtų patikėjęs, kad vasaros pabaigoje komanda savo gretose turės brolius Lavrinovičius, Mindaugą Lukauskį, o klubo vadovybė džiaugsis tvirtu finansiniu pamatu bei kalbės apie LKL ketvertą.

Prienų klubo direktorius Adomas Kubilius dabar jau gali ramiau atsipūsti: svarbiausi darbai jau nuveikti.

„Vasara eilinį kartą parduota. Bet manau, apskritai LKL klubų vadovybės tokio dalyko, kaip vasaros atostogos, neturi. Kaip bebūtų, tai yra pats darbymetis, o tos atostogos ateina vėliau, kai jau komanda sukomplektuota, kai visi taškai sudėlioti, ekipa startuoja naujame sezone ir belieka mėgautis krepšiniu.

Tada galima ir pailsėti. Tokiu ritmu gyvename ne tik mes, bet ir kitų klubų administracijos komandos“, – kalbėjo A. Kubilius.

Viena svarbiausių tarpsezonio pergalių – rastas generalinis rėmėjas „Skycop“, kurio vardu vasarą pervadintas klubas. Kiek netikėta, kad klubą, kuris naujame sezone varžysis tik vietinio fronto kovose, rems tarptautinė bendrovė, atstovaujanti ginant oro keleivių teises dėl atidėtų ar atšauktų skrydžių.

„Kaip pavyko sukirsti rankomis su šia kompanija? Tai – komercinė paslaptis (juokiasi). Čia lėmė detalės, tiktų toks posakis – „Lietuva – švogerių kraštas“.

Tačiau galiu pasakyti, kad kol nežinojome, kurioje lygoje mes liksime, tol ieškoti rėmėjų buvo gana sudėtinga. Atrodė labai nerimtai, kai eidavai pas rėmėją ir tu nežinojai, kur tu žaisi. Sakydavo – na, gerai, bet jūs Nacionalinėje krepšinio lygoje ar LKL varžysitės?

Su visa pagarba NKL, jie kur kas mažiau įdomūs rėmėjams. Šioje vietoje buvome nežinioje. Žinoma, turime vietinių ištikimų rėmėjų, kurie nebūtų nusisukę nuo mūsų, tačiau su didesniais partneriais derybas pradėjome nuo liepos antros pusės, kai jau žinojome, kad turime vietą LKL. Pirmasis žingsnis – savivaldos suteiktas tvirtas pagrindas, nuo kurio galėjome atsispirti toliau.

Kalbant apie finansus, tikrai dar ne visos skolos panaikintos, bet jos nėra didelės, siekia maždaug mėnesio žaidėjų atlyginimų dydį. Tikimės, per rugsėjį, spalį tas skolas panaikinti. Bent jau taip suplanuotas biudžetas, kad tos skolos turi būti kuo greičiau išmokėtos“, – teigė A. Kubilius.

Prienų klubo direktorius turėjo ir planą „B“, jei komanda būtų palikusi LKL ir persikėlusi į Nacionalinę krepšinio lygą.

„Tai nebūtų tragedija, tiesiog būtume kovoję antroje pagal pajėgumą lygoje. Tik nežinau, ar strategas būtų likęs treniruoti komandos, galbūt būtų padaręs metų pertrauką. Virginijus turėjo įvairių minčių. Bet anksti baigėme sezoną, treneris galėjo gerą mėnesį atsipūsti, manau, pakako to poilsio.

Palankiai mums susiklostė visos aplinkybės, atsirado šansas likti LKL ir juo pasinaudojome. Toliau vasara mums bėgo įdomiai“.

A. Kubilius atskleidė, kad derybose su broliais Lavrinovičiais, kaina nebuvo esminis dalykas.

„Siūloma alga broliams buvo panaši ir iš „Dzūkijos“ pusės. Manau, patiems broliams Prienai buvo arčiau širdies. Mes jau prieš porą metų siūlėme jiems prisijungti prie mūsų, tačiau jie tuo metu pasirinko Panevėžio „Lietkabelį“, – kalbėjo Prienų klubo vadovas.

Kviečia Ballus draugiškam mačui

„Mes tikrai to norėtume, dar prieš paskelbiant naujieną apie JBA lygos tarptautinį turą, mes buvome susisiekę su JBA organizatoriais ir siūlėme jiems atvykti draugiškoms rungtynėms į Lietuvą. Jei jie įgyvens tai, ką planuoja, realu brolius Ballus ir LaVarą sutikti vėl Lietuvoje, galbūt ir Prienuose.

Būtų dar vienas įdomus įvykis. Turime visus kontaktus, tiek su LaVaru, tiek su jo komanda. Tą mintį jiems pasiūlėme kur kas anksčiau, nei jie išplatino naujieną apie tarptautinį JBA turą.

Manau, jie turėtų užsukti į Lietuvą, nes kaip bebūtų, Ballai turi daug ką čia prisiminti“, – kalbėjo A. Kubilius.

„Praėjusį sezoną labai daug turėjome tų pamokų ir daug ko išmokome. Manau, kad kaip organizacija, stipriai patobulėjome, ypač rinkodaros srityje. Daug dalykų ne tik mums, bet ir visai Lietuvai buvo nauja. Filmavimo kameros, didžiulis dėmesys, atgarsiai iš už Atlanto... Tikimės, kad tos gautos pamokos mums padės ateityje“, – vylėsi A. Kubilius.

Broliai Ballai

Veteranui motyvacijos netrūksta

Anot A. Kubiliaus, galbūt Prienus papildys dar vienas naujokas, žaidęs draugiškame mače – tai 41-erių Dainius Šalenga.

„Visko gali būti, kaip parodė draugiškos rungtynės, Dainius yra puikios sportinės formos. Treneriai nuspręs, ar jis gali ir kiek gali mums padėti. Ne paslaptis, kad šioje pozicijoje turime žaidėjų, konkurencija yra. Mūsų komandos komplektacija yra baigta, bet visada gali atsirasti naujų opcijų“, – apie ekipos sudėtį ir galimą papildymą teigė klubo direktorius.

Apie veteraną teigiamai atsiliepė ir ekipos strategas V. Šeškus. „Dainius noro turi, tad žiūrime, sportuojame. Jis pats nori įsitikinti savo galimybėmis, kaip kūnas reaguoja į krūvius, kaip atsigauna organizmas, tada ir žiūrėsime. Dėl Dainiaus motyvacijos klaustukų nėra“, – užtikrino strategas.

Prieš savaitę interviu LKL.lt svetainei, M. Lukauskis užsiminė apie galimą komandos tikslą – LKL ketvertą, patyrusiam krepšininkui pritarė ir vienas klubo vadovų.

„Tikrai palaikyčiau Mindaugą, su tokia komanda kitokio tikslo ir negalėtų būti – tik siekti ketvertuko bei medalių. Laikas parodys, kiek mus lydės sportinė sėkmė. Manau, būsime tikrai konkurencingi ir tikrai galėsime kovoti“, – tvirtino Prienų klubo direktorius.

Anot V. Šeškaus, šiemet komanda tikrai nesikapanos paskutinėse vietose.

„Naujame sezone bus labai daug apylygių komandų. Norint patekti į ketvertą, komandoms reikės sėkmės faktoriaus, tuo net neabejoju. Aukso vertės bus pergalės išvykose prieš artimiausius varžovus arba netikėti taškai prieš grandus „Žalgirį“ ar „Rytą“, – prognozavo krepšinio specialistas.

Strategas pritarė, kad komandos sudėtis rizikinga, bet esmė ta, kad komanda varžysis tik LKL čempionate ir Karaliaus Mindaugo turnyre.

„Nereikės tų žaidėjų gainioti po 30 minučių, kaip kad būdavo anksčiau. Mes turime pakankamai pajėgių krepšininkų, kurie gali sužaisti savo atkarpą ir pasikeisti.

Manau, niekas negaus to didžiulio krūvio. Kitas dalykas, šiais metais nežaidžiame Baltijos krepšinio lygoje. Tų rungtynių tikrai ne per daugiausiai, vyresni žaidėjai turės pakankamai laiko atsistatyti“, – teigė V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)