Pirmas finišavo ir pergalę iškovojo „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Britas kovoje dėl pergalės įveikė iš „pole“ pozicijos startavusį „Ferrari“ atstovą Kimį Raikkoneną.

„Ferrari“ nusprendė, kad K. Raikkonenas techninio aptarnavimo zonoje turi stoti anksčiau už jį persekiojusį britą, todėl dar 20-ajame rate suomiui uždėtų padangų kokybė lenktynių pabaigoje buvo gerokai prastesnė nei jo oponento.

Aštuoniais ratais ilgiau trasoje išsilaikęs L. Hamiltonas grįžęs iš techninio aptarnavimo zonos pradėjo sparčiai vytis, o galiausiai aplenkė K. Raikkoneną 45-ajame rate.

Antras likęs K. Raikkonenas iškovojo 100-ąjį karjeros podiumą.

Trečiąją vietą užėmė L. Hamiltono komandos draugas Valtteri Bottas. Ketvirtąją vietą užėmė pirmajame rate avariją padaręs „Ferrari“ lyderis Sebastianas Vettelis.

Penktoje vietoje liko Maxas Verstappenas, kuris ilgai važiavo trečias, tačiau kovodamas su V. Bottu pažeidė taisykles ir buvo nubaustas 5 sekundžių bauda.

Antrą kartą šiemet taškuose finišavo „Williams“ pilotas Lance‘as Strollas. Kanadietis finišavo dešimtas ir iškovojo vieną tašką. Tuo tarpu jo komandos draugas Sergejus Sirotkinas liko per žingsnį nuo savo pirmojo taško, jis atvažiavo vienuoliktas.

Čempionate su 256 taškais pirmaujantis L. Hamiltonas savo atotrūkį nuo S. Vettelio padidino iki 30 taškų ir tapo nepavejamu per vienerias lenktynes.

Vt.LenktynininkasKomandaLaikas
1Lewisas HamiltonasMercedes1h16:54.484
2Kimi RaikkonenasFerrari+8.705
3Valtteri BottasMercedes+14.066
4Sebastianas VettelisFerrari+16.151
5Maxas VerstappenasRed Bull+18.208
6Romainas GrosjeanasHaas+56.320
7Estebanas OconasForce India+57.761
8Sergio PerezasForce India+58.678
9Carlosas SainzasRenault+1:28.140
10Lance'as StrollasWilliams+1 ratas
11Sergejus SirotkinasWilliams+1 ratas
12Charlesas LeclercasSauber+1 ratas
13Stoffelis Vandoorne'asMcLaren+1 ratas
14Nico HulkenbergasRenault+1 ratas
15Pierre'as GaslyToro Rosso+1 ratas
16Marcusas EricssonasSauber+1 ratas
17Kevinas MagnussenasHaas+1 ratas
-Danielis RicciardoRed Bull-
-Fernando AlonsoMcLaren-
-Brendonas HartleyToro Rosso-
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)