Vasarą UEFA Čempionų lygos varžybose debiutavusi „Sūduva“ antrą kartą iš eilės pasiekė paskutinį Europos lygos atrankos varžybų etapą. Tiesa, peržengti Glazgo „Celtic“ barjero Marijampolės futbolininkams nepavyko. Pirmos rungtynės Marijampolėje baigėsi lygiosiomis 1:1, o atsakomojoje dvikovoje 3:0 pajėgesni buvo Škotijos čempionai. Iš viso per aštuonerias rungtynes Europos turnyruose „Sūduva“ iškovojo dvi pergales, du kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė ketverias nesėkmes.

„Žalgiris“ Europos lygos atrankos varžybose sužaidė šešerias rungtynes, o paskutiniu žalgiriečių išbandymu tapo rugpjūčio 16 dieną Vilniuje įvykusi akistata su „Sevilla“. Nors įgelti tituluotiems varžovams nepavyko, tačiau užgrūdinti Europos lygos mūšių, žalgiriečiai Lietuvos čempionate įveikė tris varžovus iš eilės, bendru rezultatu 11:0. Trimis tiksliais smūgiais prie komandos pergalių prisidėjo ir vis tvirčiau prie varžovų vartų besijaučiantis „Žalgirio“ puolėjas iš Nigerijos Louisas Ogana.

„Puolėjo darbas – pelnyti įvarčius. Nesvarbu kokios būtų rungtynės, ar koks būtų varžovas. Džiaugiuosi, kad paskutiniu metu man sekasi prie varžovų vartų. Tačiau tikiu, kad galiu nuveikti gerokai daugiau komandos labui. Svarbiausia, kad komanda laimėtų, o aš pasistengsiu padaryti viską, kad padėčiau siekti aukščiausių tikslų. Šiuo metu mūsų rezultatai tikrai yra geri, demonstruojame neblogą futbolą, tikiu, kad mūsų padėtis tik gerės“, – prieš akistatą su „Sūduva“ teigė 22-ejų metų futbolininkas.

– Europos lyga ir rungtynės su „Sevilla“ jau yra istorija. Dabar mūsų laukia kovos Lietuvoje, čempionate ir taurės turnyre. Esame gerai pasirengę ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai, pasitikėjimo suteikia ir laimėtos rungtynės. Negalime atsipalaiduoti, turime išlaikyti koncentraciją ir tęsti pradėtus darbus – čempionate ir taurės varžybose.“

Susigrąžinti pernai prarastus šalies čempionų ir LFF taurės laimėtojų titulus žalgiriečiai galės tik įveikė Marijampolės „Sūduvos“ ekipą. Lietuvos futbolo čempionate pirmaujanti „Sūduva“ po 20 rungtynių yra surinkusi 48 taškus ir užima pirmą vietą. Rungtynėmis daugiau sužaidęs „Žalgiris“ nuo lyderių atsilieka 2 taškais. Kovoje dėl LFF taurės žalgiriečiams taip pat iš pradžių reikės peržengti „Sūduvos“ barjerą.

„Visi supranta, kad šiuo metu būtent „Sūduva“ šiuo metu yra pajėgiausia Lietuvos futbolo komanda ir pagrindinė „Žalgirio“ priešininkė kovoje dėl čempionų titulo ir LFF taurės. Bet mes tikrai galime ją įveikti. Turime būti vieningi, tikėti savimi ir kautis iš visų jėgų. Tik taip pasieksime pergalę, kurios laukia visi mūsų gerbėjai bei rėmėjai“, – pareiškė L.Ogana.

Kad tai nėra tik skambūs žodžiai, žalgiriečiai įrodė dar birželio 27 d., kai A lygos 18 turo rungtynėse Marijampolėje 1:0 įveikė „Sūduvą“. Tiesa, L.Oganos teigimu, ta pergalė šiuo metu nieko nereiškia.

„Viskas, kas buvo, jau praeitis. Mums svarbiausia – kas vyksta čia ir dabar. Jei norime laimėti, privalome padaryti daugiau nei praėjusiose rungtynėse. Vienas žaidėjas rungtynių nelaimės. Turime žaisti kaip komanda. Tikiu, kad mes pasieksime reikiamą rezultatą ir iš Marijampolės grįšime kaip nugalėtojai“, – teigė „Žalgirio“ puolėjas.

„Žalgirio“ ir „Sūduvos“ mačas Marijampolėje sekmadienį prasidės 13 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)