Kaip DELFI pasakojo bityno savininkas, bitynas nenukentėjo, meška tiesiog praėjo pro šalį.

„Tikiuosi ir toliau sutarsim draugiškai. Į Panevėžio pusę nuėjo.
Žadu kelt medaus kainą, atsirado rizikos faktorius“, – juokėsi vyras.

Pasak šalyje žinomo gamtininko Selemono Paltanavičiaus, Ukmergės r. pastebėta meška jau pora mėnesių yra stebima ir Širvintų r.

„Ji turėtų būti ta pati. Meška gyvena šiose apylinkėse ir, matyt, kadangi šiemet visai nebuvo grybautojų, jos niekas iš girios neišvijo ir ji sau ramiai gyvena“, – komentavo jis.

Paklaustas, ar visgi meškos Lietuvoje vis dar yra reti svečiai, specialistas nurodė, kad paskutinius kelerius metus yra tokia tendencija, kad šių gyvūnų užfiksuojama dažniau, tačiau daryti kokias nors išvadas dar anksti.

S. Paltanavičius taip pat paneigė visuomenėje įsitvirtinusį mitą, kad meškos minta vien medumi. „Tai yra tokia viena iš pasakų, panašių kaip kad ežys neša grybus. Visų pirma, jis jų neneša, ir, visų antra, grybų neėda“.

Gamtininko teigimu, meškos yra visėdės ir puikiai ėda žolę arba radusios kokį negyvą gyvūną, kurio kvapas jau žmonėms riestų nosį, noriai jį irgi suėstų. „Meškos meniu įmanoma viskas“, – sakė jis.

Meškoms Lietuvoje, specialisto nuomone, gyventi užtektų ir miškų dydžio, ir maisto, tačiau didžiausias kliuvinys joms yra trikdymas ir baidymas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)