Daugiau kaip kaip 67 metrų ilgio ir beveik 7 metrų pločio pėsčiųjų ir dviračių viaduką per T. Narbuto gatvę Vilniaus savivaldybės atstovai vertina kaip „vieną didžiausių šios kadencijos investicijų į eismo saugumą Vilniaus mieste“.

Viadukas kainavo beveik 1,4 mln. eurų – darbai turėjo būti baigti dar balandį, tačiau nukelti iki rugsėjo dėl „nenumatytų aplinkybių“ – papildomų projekto sąlygų, užtrukusio jo viešinimo, gyventojų pastabų.

„Ypatingai džiugu, kad viaduko rangos darbai atlikti per itin trumpą laiką – tiltas per T. Narbuto gatvę buvo pastatytas praktiškai per naktį, o visa infrastruktūra aplink jį buvo įrengta per tris vasaros mėnesius“, – sako mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Viadukas bus pritaikytas žmonėms su negalia, patogus mamoms su vėžimėliais – turi nuovažas iš abiejų viaduko pusių.

Statant viaduką, buvo įrengti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai – tai pagerino susisiekimą tarp Viršuliškių ir Karoliniškių rajonų.

Viaduku vilniečiai galės naudotis jau ketvirtadienį, o esama pėsčiųjų perėja per T. Narbuto gatvę bus panaikinta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)