Prabangus limuzinas, pavadintas „Aurus Senat“, sutraukė bene visų parodoje dalyvavusių žiniasklaidos atstovų dėmesį. „Aurus“ atstovai savo ruožtu tikino, kad įspūdingas automobilis bus skirtas ne tik Rusijos turtuoliams, bet ir užsienio rinkoms. Pristatyme gamintojo atstovai neslėpė, jog tikisi, kad pirmieji automobilio užsakovai bus iš Europos.

2019 m. šis modelis debiutuos ir Ženevos automobilių parodoje, o nuo 2020 m. „Aurus“ modelius galės nusipirkti ir Rytų bei Azijos šalys.

Nors gamintojas dar neišduoda, kiek prabangus limuzinas kainuos ir tikina, kad tiksli kaina paaiškės 2019 m. sausį, kai prasidės prekyba „Aurus Senat“ modeliu, Rusijos žiniasklaida jau dabar spėja, kad automobilis kainuos apie 10 mln. rublių, arba 147 tūkst. JAV dolerių (apie 126 tūkst. eurų).

Ir įprastas, ir šarvuotas

Automobilio ilgis – 5,63 m. aukštis – 1,68 cm, plotis – 2,2 m. Skelbiama, kad „Senat“ gali būti įprastas, o gali būti ir šarvuota modelio versija.

Po kapotu – 4,4 l darbinio tūrio V8 formos variklis, generuojantis 600 AG. Drauge su vidaus degimo varikliu veikia elektrinė jėgainė, tad bendras šio modelio sukimo momentas siekia 1000 Nm. Maksimalus greitis – 250 km/val., tačiau jis, pabrėžta modelio pristatyme, apribotas elektroniniu būdu.

Pristatyme pabrėžta, kad į automobilį įsėsti itin lengva, nes sėdynės sumontuotos 80 cm aukštyje. Akcentuota ir tai, kad automobilio interjere – lietimui jautrūs ekranai, informacijos ir pramogų sistema, atlenkiami staliukai ir galimybė įsirengti biurą ant ratų. „Aurus“ atstovai neslepia, kad priklausomai nuo kliento pageidavimų, automobilį galima individualizuoti, pradedant išorės spalva, baigiant vidaus įranga.

Statys naują gamyklą

Kol kas gamintojo atstovams sunku atsakyti, kiek tokių modelių bus pagaminta. Anot jų, daug ką lems išankstinių užsakymų skaičius, kuris ir padiktuos reikalingus gamybos pajėgumus. O 2021 m. „Aurus“, žada gamintojo atstovai, turės naują gamyklą, kuri leis padidinti šių prabangių automobilių gamybos mastą.

Oficialiai skelbiama, kad kol kas „Aurus“ yra numatę trijų skirtingų kėbulo tipą turinčių modelių gamybą. Visi jie pavadinti Kremliaus bokštų vardais. Sedanas gavo „Senat“ vardą, dar kol kas viešai neparodytas vienatūris turėtų vadintis „Arsenal“, o visureigis, kurio prototipas jau gaminamas – „Commandant“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (396)