Meras Rokis Andersonas (Rocky Anderson) maldavo olimpiados dalyvius ir svečius dažniau pasirodyti Solt Leik Sityje - dalyvauti medalių įteikimo ceremonijose, koncertuose, sporto varžybose ir kultūros programos renginiuose - reaguodamas į verslininkų nusiskundimus, kad lyginant su praėjusių metų vasariu, žmonių miesto centre sumažėjo apie 30 proc.

Pasak merijos atstovų, daug apylinkių gyventojų bijo važiuoti į Solt Leik Sitį, klaidingai manydami, kad bus nepaprastai sunku patekti į miesto centrą ir teks stumdytis žmonių jūroje.

Olimpiada kol kas neatnešė tikėto pajamų lietaus vietos prekybos, viešojo maitinimo ir paslaugų sektoriaus įmonėms. Verslininkai skundžiasi, kad organizacinis komitetas ir Jutos valstijos valdžia taip rūpinosi laiku ir saugiai atgabenti olimpiečius į varžybų vietas, kad per smarkiai apribojo automobilių eismą Solt Leik Sičio centre. Tad prie automobilių įpratę amerikiečiai mieliau lieka užmiestyje, užuot visuomeniniu transporto važiavę į olimpiados sostinę.

Be restoranų ir barų, lankytojų sumažėjimą Solt Leik Sityje taip pat pajuto vaistinės, buitinių paslaugų įmonės, net ligoniai atšaukia registracijas pas gydytojus. Kai kuriais duomenimis, dėl pirkėjų ir lankytojų sumažėjimo vietos prekybos ir paslaugų įmonės per olimpiadą patirs nuostolių už 20 mln. dolerių.

Beje, panaši "gatvių tuštėjimo" tendencija buvo pastebima ir per Atlantos bei Los Andželo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją