Daugiausia sutuoktinių yra tarp dailiojo čiuožimo atstovų ir biatlonininkų. Šiame sąraše yra ir Lietuvos šokėjai ant ledo - didžiausia mūsų olimpinė viltis Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, sumainę aukso žiedus 2000 metų birželį.

Vyras ir žmona yra ir pagrindiniai mūsiškių varžovai kovoje dėl bronzos medalių - Rusijos čiuožėjai Marina Lobačiova bei Ilja Averbuchas.

Lenkų čiuožėjų sportinė pora Dorota Zagurska ir Mariušas Siudekas (Dorota Zagurska/ Mariusz Siudek), Solt Leik Sityje užėmę septintąją vietą, susituokė pernai, o savo partnerio meilės prisipažinimą Dorota išgirdo 2000-aisiais būtent per Valentino dieną bankete, skirtame pasaulio čempionato uždarymui.

Rumunijos čiuožėjo Georgės Čiperio (Gheorge Chiper), kuris po trumposios programos užima 23-ąją vietą, žmona - jo trenerė ir choreografė Sandra Šer (Sandra Szer).

Kur kas geresnių rezultatų pasiekė Norvegijos biatlonininkė Liv Gretė Puarė (Liv Grete Poiree), kuri laimėjo sidabrą 15 km lenktynėse ir "aplenkė" savo vyrą prancūzą Rafaelį Puarė (Raphael Poiree), užėmusį dešimtąją vietą 20 km varžybose. "Mes visad kartu - nuo gruodžio pradžios dar nebuvau namuose, ir jei vyro nebūtų šalia, man būtų labai sunku," - sakė norvegė.

Du bronzos medalius iškovojusi Švedijos biatlonininkė Magdalena Forsberg irgi pasirodė sėkmingiau už savo vyrą Henriką, kuris 20 km lenktynėse liko tik 47-as.

Tuo tarpu greitojo čiuožimo treneris vokietis Peteris Miuleris (Peter Muller) mintimis yra toli nuo romantikos - jo žmonos olandės Marianos Timer (Marianne Timmer) po poros dienų laukia svarbiausias startas žaidynėse, o ketvirtadienį ji mėgins pagerinti savo poziciją 500 m sprinto varžybose, kur po pirmojo čiuožimo yra 13-a.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją