Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė Susisiekimo ministerijos parengtam atnaujintam informacinės visuomenės plėtros 2014-2020 metų programos įgyvendinimo planui.

„Priemonių planas yra atnaujinamas pagal naują laikotarpį – 2019–2021 metus. Palyginti su dabar galiojančiu planu, naujas planas kardinaliai nesikeičia, tiesiog pakoreguojami kai kurių priemonių pavadinimai, vertinimo kriterijai iš esmės nesikeičia, taip pat prisideda 2021 metų investicijos. Kadangi 2018 metų priemonių įgyvendinimą numatome įvertinti tik šių metų pabaigoje, išsamios ir detalios ataskaitos, kaip sekasi plano įgyvendinimas, negalime pateikti, bet vertinant per finansų prizmę galiu pasakyti, kad priemonės įgyvendinamos pagal nustatytus grafikus“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė Susisiekimo ministerijos Biudžeto ir investicijų departamento direktorius Saulius Kerza.

Didžiąją dalį (129 mln. eurų) per ateinančius trejus metus numatomų investicijų skirs Europos Sąjunga (ES).

Vien 2019 metais metais naujos kartos interneto prieigos infrastruktūros kaime plėtrai numatoma skirti 12,2 mln. eurų. Dar 12,1 mln. eurų numatoma investuoti kuriant bendro naudojimo valstybės informacinių išteklių infrastruktūrą, reikalingą debesijos paslaugoms teikti.

Aktualių viešųjų ir administracinių paslaugų perkėlimui į skaitmeninę erdvę numatoma skirti 9,2 mln. eurų, o transporto ir erdvinių duomenų tvarkymui skirtų elektroninių paslaugų sukūrimui – 5 mln. eurų.

Iš viso Lietuva 2014-2020 metais informacinės visuomenės plėtrai ketina skirti 214 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)