Kaip pranešė televizijos kompanija NBC, ji tai pareiškė teisėjų konferencijoje antradienį.

Pažymima, jog Prancūzijos dailiojo čiuožimo federacijos vadovas Didier Gailhaguet (Didjė Gajagė) pripažino, jog teisėjai buvo daromas spaudimas, kad "ji pateiktų aukštesnį įvertinimą Rusijos sportinių šokių porai".

Drauge jis pažymėjo, kad federacija neturi nieko bendra su incidentu. Jo nuomone, M.R.Le Gaugne "yra labai emocinga" ir ją galėjo paveikti žmonės iš artimiausios aplinkos.

Tarptautinis olimpinis komitetas rekomendavo Tarptautinei čiuožėjų sąjungai kuo greičiau išsiaiškinti neadekvataus teisėjavimo atvejį. Tokio tyrimo pareikalavo ir Kanados delegacija Olimpiadoje, kai Kanados sportinių šokių ant ledo pora, atlikusi savo programą be klaidų, užėmė tik antrąją vietą.

Tarptautinės čiuožėjų sąjungos prezidentas Ottavio Cinquanta (Otavijas Činkuanta) patvirtino, jog nepriklausomai nuo incidento tyrimo rezultatų varžybų rezultatai nebus pakeisti, ir rusų pora liks pirmoje vietoje.

O.Cinquanta teigimu, artimiausiu metu gali būti pakeistos tarptautinių dailiojo čiuožimo varžybų teisėjų taisyklės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją