Moterims reikėjo įveikti 37,1 km distanciją su 670 m vertikalaus sukilimo ir 24 kontrolės punktais. Ketvirtąją vietą užėmusi A. Mickuvienė distanciją įveikė per 2 val. 6 min. 33 sek. Nuo jos G. Andrašiūnienė atsiliko 21 sek.

„Trasos pabaigoje važiavau su dviem suomėm. Buvau priekyje ir, praleidus sankryžą, pasukau ne ten, kur reikėjo. Už manęs važiavusios suomės nuvažiavo teisingai, to nepastebėjau“, – situaciją, dėl kurios prarado šansą kovoti dėl bronzos medalio, paaiškino A. Mickuvienė.

Kita vertus, klaidų daugiausiai ištvermės reikalaujančioje trasoje neišvengė ir favoritės. Lietuvė pasakojo, kad sunkumų neišvengė ir pati.

„Pradžioje buvo labai sunku įsivažiuoti į žemėlapį. Pirmus du punktus vis nerasdavau tinkamo varianto (į kontrolės punktą) ir mėtydavausi. Tik po trečio kontrolinio punkto, kai prasilenkiau su ruse ir suome, atsirado ir didesnis greitis, ir pasitikėjimas savimi“, – pasakojo lietuvė.

Penktąją vietą užėmusi G. Andrašiūnienė pripažino, kad trasa lietuviams buvo pakankamai palanki.

„Labai greita trasa, o labai daug ką lėmė kelių variantų pasirinkimas į kontrolinius punktus. Šiaip aišku, liūdna, kad iki medalių pritrūko, bet čia tikrai reikėjo ir kažkiek sėkmės. Laukia dar rytojaus sprinto trasa, kur visai kitoks važiavimas. Reikės greitai ir tiksliai orientuotis aplink kareivines“, – pasakojo G. Andrašiūnienė.

Kita Lietuvos atstovė Patricija Babrauskaitė užėmė 24-ąją vietą.

Čempione tapo Čekijos sportininkė Martina Tichovska, kuri trasą įveikė per 2 val. 1 min. 14 sek. Nuo jos vos 5 sek. atsiliko ir sidabrą iškovojo suomė Andre Haga. Bronzos medalis atiteko Rusijos atstovei Svetlanai Poverinai (2:05.11).

Vyrų grupėje reikėjo įveikti 46,5 km distanciją su 765 m vertikalaus sukilimo ir 28 kontrolės punktais. Geriausiai tarp Lietuvos atstovų pasirodė Jonas Maišelis, kuris trasą įveikė per 2 val. 5 min. 7 sek. ir užėmė 12-ąją vietą.

Kitas Lietuvos atstovas Petras Andrašiūnas buvo 36-as (2:17.39), Nojus Kalvaitis – 41-as (2:20.44), Julius Juodišius – 54-as (2:33.28). Šarūnas Dmukauskas distancijos sėkmingai neįveikė.

Čempiono titulą iškovojo čekas Krystofas Bogaras (1:56.13). Sidabro medalis atiteko šveicarui Simonui Braendliui (1:58.20 val.), o bronzos – rusui Antonui Foliforovui (1:59.31).

Jaunimo (iki 20 metų) grupėje du bronzos medalius jau turintis Ignas Ambrazas liko 12-as. Lietuvis trasą įveikė per 1 val. 42 min. 44 sek. Kitas Lietuvos atstovas Martynas Jurgaitis buvo 27-as, o Ąžuolas Macijauskas – 29-as.

Merginų grupėje geriausiai tarp Lietuvos atstovių sekėsi Eglei Rubaževičiūtei, kuri užėmė devintąją vietą. Iškart po jos dešimtojoje vietoje rikiavosi Austėja Kalvaitytė, o Justė Umbrasaitė buvo 12-a.

Kartu vykstančiame Europos jaunių (iki 17 metų) čempionate Dovydas Šinkevičius užėmė 13-ąją vietą, Vėjus Žigilėjus – 19-ąją, Nojus Lukošius – 29-ąją, o Liutauras Šambarys – 30-ąją.

Čempionatas baigsis sekmadienį sprinto rungtimi.

Pasaulio čempionate Lietuvos orientacininkai – arti stipriausiųjų 30-uko

Latvijoje ilgosios distancijos rungtimi šeštadienį baigėsi pasaulio orientavimosi sporto čempionatas. Lietuvos atstovai buvo visai arti stipriausiųjų trisdešimtuko: Aušrinė Kutkaitė užėmė 32-ą vietą, o Simonas Krėpšta buvo 34-a.

Moterims reikėjo įveikti 9,9 km distanciją 475 m ir 18 kontrolinių punktų. 32-ą vietą tarp moterų užėmusi A. Kutkaitė trasą įveikė per 1 val. 38 min. 24 sek. Kita Lietuvos atstovė Indrė Valaitė buvo 37-a (1:41:54 val.).

Čempionai apgynė savo titulus. Švedė Tove Alexandersson ir norvegas Olavas Lundanes iškovojo aukso medalius, kaip ir praėjusiais metais.

Sidabro medalį tarp moterų iškovojo Danijos orientacininkė Maja Alm, kuri nuo čempionės T. Alexandersson atsiliko 1 min. 27 sek. Bronzos medalis atiteko šveicarei Sabine Hauswirth (1:16:30 val.).

Vyrų grupėje reikėjo įveikti 16,1 km distanciją su 640 m vertikalaus sukilimo ir 24 kontroliniais punktais. S. Krėpšta, užėmęs 34 vietą, trasą įveikė per 1 val. 58 min. 58 sek. Kitas Lietuvos atstovas Vilius Aleliūnas užėmė 43-ią vietą (2:04:44 val.).

Čempionu tapęs norvegas O. Lundanes trasą įveikė per 1 val. 37 min. 43 sek. Sidabrą iškovojęs ukrainietis Ruslanas Glibovas nuo jo atsiliko 2 min. 37 sek. Bronzos medalis atiteko šveicarui Fabianui Hertneriui.

Kitais metais pasaulio čempionatas vyks Norvegijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją