Anot laikraščio, miesto taryba nusprendė pristabdyti vieniems metams naujų licencijų išdavimą. Manoma, Niujorko meras Billas de Blasio'us, vienas iš šios iniciatyvos autorių, pasirašys atitinkamą įstatymo projektą per artimiausias savaites. Tad Niujorkas taps pirmuoju miestu Jungtinėse Valstijose, kur įsigalios naujų licencijų apribojimai šioms paslaugoms, rašo laikraštis.

Toks sprendimas - tik viena iš priemonių, kuriomis siekiama kovoti su spūstimis Niujorke ir neleisti, kad mažėtų oficialių taksi tarnybų vairuotojų atlyginimas. Didmiesčio taksi vairuotojai reikalavo uždrausti arba griežtai apriboti „Uber“ ir „Lyft“ paslaugas Niujorke.

Bendrovės, savo ruožtu, kategoriškai pasisakė prieš valdžios iniciatyvą. Jos tvirtino, kad licencijų išdavimo stabdymas neigiamai atsilieps atokesnių miesto rajonų gyventojams, nes šiose vietovėse viešas transportas menkai išplėtotas. Be to, jų teigimu, tokia situacija gali išprovokuoti „Uber“, „Lyft“ ir kitų analogiškų bendrovių paslaugų brangimą. O minėtų bendrovių taksi paklausa Niujorke pastaraisiais metais tik auga, rašo laikraštis.

Kai rašo WSJ, 2015 metais mieste „Uber“, „Lyft“ ir kitų analogiškų bendrovių automobilių buvo priskaičiuota apie 25 tūkst. Šiuo metu registruota per 80 tūkst. minėtų tarnybų taksi automobilių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją