Nepatriukšmavo nei „Crvena Zvezda“ fanai, nei „Sūduvos“ futbolininkai.

Pirmiesiems UEFA uždraudė atvykti į rungtynes dėl incidentų ankstesniame išvykos mače Latvijoje, tačiau grupelė atributika nepasipuošusių ir nuo vietos futbolo gerbėjų pernelyg neišsiskyrusių serbų stadione pasirodė.

Pirmojo kėlinio pabaigoje svečių fanai užtraukė kelias pergalės dainas, o kitame stadiono kampe mačą stebėję vos keli „Crvena Zvezda“ broliško klubo Maskvos „Spartak“ sirgaliai nusimetė marškinėlius ir taip pat sušoko porą džiaugsmingų pergalės šokių.

Švęsti buvo ką – dar iki pertraukos tapo aišku, kad serbai žais kitame etape, o Lietuvos čempionų debiutinis žygis Čempionų lygos atrankoje pasibaigs.

Jau ašuntąją rungtynių minutę El Fardou Benas gerokai apsunkino „Sūduvos“ padėtį įmušdamas pirmąjį mačo įvartį, o po tikslaus Nemanja Radovičiaus smūgio 38-ąją minutę šeimininkams jau reikėjo atsakyti net šešiais įvarčiais – bendru dviejų rungtynių rezultatu marijampoliečiai atsiliko 0:5.

Antrajame kėlinyje „Crvena Zvezda“ fanų grupelės visai nusiramino, o tokia pati ramuma įsivyravo ir ant vejos. Serbams plėšytis jau nebereikėjo, o šeimininkai motyvaciją kovoti prarado jau po pirmojo įvarčio.

Po rungtynių su DELFI bendravę „Sūduvos“ futbolininkai apgailestavo dėl anksti prarastos energijos.

„Viltys dužo praleidus pirmą įvartį, nes tuomet mums reikėjo mušti jau penkis. Prieš stiprų varžovą žaisti sunku, bet stengėmės žaisti dėl žiūrovų. Žaidėme taip, kaip pavyko“, – sakė Ovidijus Verbickas, su kuriuo sutiko ir Rigino Cicilia.

Rigino Cicilia

„Kovoti nustojome pirmosiomis minutėmis, kai praleidome ankstyvą įvartį. Tai buvo labai skaudu, vyrukai nuleido galvas ir prarado motyvaciją. Mėginome nepasiduodi, bet tuomet praleidome dar vieną įvartį...

Buvo sunku toliau žaisti futbolą. Komandos atmosfera ir energija po pirmojo praleisto įvarčio labai pasikeitė. Mums nepasisekė, todėl visi labai nusiminėme“ – dėstė R. Cicilia.

Nors patys futbolininkai ir futbolo ekspertai nelaiko Belgrado klubo itin stipresniu už Nikosijos APOEL ekipą, rezultatų skirtumas milžiniškas – pergalė 3:2 ir pralaimėjimas 0:5.

O. Verbickas tai aiškino sėkmės trūkumu.

„Serbai neturėjo daug progų, bet tai, ką turėjo, pavertė įvarčiais. APOEL turėjo daugiau progų, tačiau žaidžiant prieš juos mus lydėjo sėkmė. Dabar sėkmės mums trūko, todėl neįmušėme ir pralaimėjome.

Pasirodymą Čempionų lygoje vis tiek reikėtų vertinti teigiamai, nes jau kurį laiką Lietuvos komandoms nepavykdavo peržengti pirmojo etapo.

Reikia pripažinti, kad žaidėme prieš stipresnę komandą. Stengėmės kiek galėjome. Dabar reikia galvoti apie kitas rungtynes, apie Europos lygą. Dėsime ten visas viltis ir mėginsime prasibrauti į grupes. Turime dirbti toliau“, – kalbėjo O. Verbickas.

Pasirodymą tarptautiniame fronte „Sūduva“ pratęs Europos lygos trečiajame atrankos etape, kur lauks Jūrmalos „Spartaks“ ekipos barjeras. Nors iš pirmo žvilgsnio varžovas atrodo įveikiamas, Lietuvos čempionai stipriausios Latvijos komandos nenuvertina.

„Kartais būna sunkiau žaisti prieš tokį varžovą nei prieš APOEL ar „Crvena Zvezda“, nes visi sirgaliai tikisi, kad gavome gerą varžovą ir tikrai praeisime, todėl mus kažkiek slėgs įtampa. Turėsime su tuo susitvarkyti ir laimėti“, – teigė O. Verbickas.

„Suprantame, kad tai ne tokia stipri komanda, kaip APOEL ir „Crvena Zvezda“, bet negalime latvių nuvertinti , turime būti susikoncentravę ir atiduoti 100 proc. jėgų, kad patektume į kitą etapą“, – pridūrė R. Cicilia.

Kovas dėl patekimo į Europos lygos grupių etapą marijampoliečiai pradės kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)