Tiesa, kol kas tvarka gali keistis tik JAV, Niujorke, kur trys buvę „Uber“ darbuotojai kreipėsi į teismą po to, kai jų prašymas skirti nedarbingumo pašalpą nebuvo patenkintas. Dvejus metus trukusioje byloje bandyta atsakyti į klausimą, kaip derėtų klasifikuoti ištisą armiją „Uber“ darbuotojų, teigia „digitaltrends.com“.

Bylą nagrinėjusi Niujorko nedarbo draudimo apeliacinė taryba nusprendė, kad pavėžėjimo platformos vairuotojai-partneriai turėtų būti klasifikuojami kaip darbuotojai. Tiesa, šis sprendimas nėra taikomas trims buvusiems vairuotojams, tik kitiems panašiomis aplinkybėmis dirbantiems žmonėms.

„Mes laimėjome, jie pralaimėjo“, – Bhairavi Desai, Niujorko taksi darbuotojų sąjungos vadovą cituoja „Politico“. Asociacija tiki, kad toks sprendimas taps precedentu kuriant „saugumo tinklą“ vairuotojams, kurie ilgai buvo nepatenkinti tokių platformų, kaip „Uber“, „Lyft“ ir kitų pavėžėjimo tarnybų esą nesąžiningu elgesiu.

„Uber“ turi galimybę apskųsti apeliacinės tarybos sprendimą, tačiau tą padaryti turės Niujorko teisme. Alix Angfang, „Uber“ atstovė, neatskleidė, kar pavėžėjimo platforma pasinaudos šia galimybe, tačiau pabrėžė, kad su tarybos sprendimu nesutinka ir dar galvoja, ko imtis.

Jeigu „Uber“ tarybos sprendimo neapskųs, teigiama, kad bendrovė privalės mokėti nedarbo draudimo įmokas tiek trims į teismą besikreipusiems vairuotojams, tiek kitiems, atsidūrusiems panašioje padėtyje. Jeigu bendrovė to nepadarys savo noru, tuomet Darbo departamentas imsis tyrimo ir nustatys, kokio dydžio įmokos turi būti mokamos.

Ši padėtis ne itin palanki „Uber“ ir gali gerokai patuštinti bendrovės sąskaitą banke, mat vien Niujorke yra 65 tūkst. vairuotojų, dirbančių šiai pavėžėjimo platformai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)