Prielaidas veiklų atskyrimui sudarantys teisinio reguliavimo pokyčiai buvo patvirtinti 2018 m. birželio 30 d. Seimui pritarus Energetikos ministerijos parengtam Elektros energetikos įstatymo pakeitimui.

„Užtikrinsime, kad klientams šis pokytis būtų kuo mažiau juntamas - jiems nereikės niekuo rūpintis, nereikės imtis jokių veiksmų. Pasikeis tik elektrą ir dujas tiekiančios bendrovės pavadinimas, o mokėjimų duomenys įmokų surinkimo vietose atsinaujins automatiškai. Klientus ir toliau aptarnaus dujų ir elektros klientų aptarnavimo centras „Gilė“, klientai gaus tas pačias paslaugas, mokės už sunaudotą energiją per manogile.lt savitarnos sistemą“, - teigė „Lietuvos energijos“ komercijos ir paslaugų direktorius Vidmantas Salietis.

Anot jo, numatoma, kad didžiausią pokyčio naudą pajus tie klientai, kurie šiuo metu perka elektrą iš ESO, o dujas - iš LDT. Įvykus šiam pokyčiui visais su elektros ar dujų tiekimu susijusiais klausimais jiems reikės bendrauti tik su viena įmone. Todėl jiems energijos įsigijimas taps paprastesnis ir patogesnis.

Atsižvelgiant į tai, didžiausios akcininkės „Lietuvos energijos“ iniciatyva, ESO valdyba antradienį priėmė sprendimą sušaukti bendrovės akcininkų susirinkimą. Rugpjūčio 6 d. vyksiančiame susirinkime ESO akcininkai bus kviečiami priimti sprendimą patvirtinti naujus bendrovės įstatus, kuriuose visuomeninio tiekimo veikla nebus laikoma jos veiklos tikslu.

Taip pat, ruošiantis visuomeninio elektros energijos tiekimo veiklos atskyrimui, ESO valdyba antradienį nutarė kreiptis į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK), pranešdama apie visuomeninio elektros tiekimo licencijos atsisakymą nuo spalio 1 dienos. LDT pateiks prašymą VKEKK dėl šios licencijos išdavimo.

Šis veiklų išgryninimas yra vykdomas siekiant atskirti skirstomųjų tinklų operatoriui nebūdingą visuomeninio elektros energijos tiekimo veiklą. Po atskyrimo ESO toliau vykdys pagrindinę savo veiklą - skirstys elektrą ir dujas bei prižiūrės skirstomuosius tinklus, rūpinsis tinklų gedimų šalinimu ir naujų klientų prijungimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)