Ši istorija skyrybas išgyvenančiam Andriui priminė ir jo pačio patirtį. Dar gyvendamas pirmojoje santuokoje jis susilaukė nesantuokinio sūnaus, kuris gimė po atsitiktinių santykių. Tačiau vos tik sužinojęs, jog jam gimė sūnus, politikas nuvyko pas jį ir rūpinasi iki šiol. A. Šedžius sako, jog jo vardą paveldėjęs vaikinas yra jo pasididžiavimas, nes auga puikiu žmogumi, kartu jie dažnai leidžia laiką.

„Tokie kaip Gražulis daro gėdą visai vyriškai giminei. Jis yra veidmainis. Vis kalbėjo apie krikščioniškąsias vertybes, tradicinę šeimą ir deklaravo, kad yra prieš abortus. Kur dabar tos vertybės? Kodėl jis liepė moteriai darytis abortą?

Aš pats pradėjau rūpintis nesantuokiniu savo vaiku kai dar net nebuvo jokių įrodymų, kad jis yra tikrai mano. Tačiau kai būdamas Klaipėdoje gavau žinutę, kad man gimė sūnus, aš nedvejodamas viską mečiau, nuvažiavau pas sūnų, rūpinausi juo ir tik po dešimties metų atlikome tėvystės nustatymo testą. Aš prisiėmiau visą atsakomybę.

Mano situacija buvo net sunkesnė. Juk aš buvau vedęs, o P. Gražulis yra laisvas, todėl man nesuprantama, kodėl tuo nesidžiaugia. Juk vaikai visada yra vertybė ir džiaugsmas. Reikėtų tik džiaugtis, kad tokiame amžiuje gimė dukrelė“, – samprotavo žinomas vyras.

Politikas ir verslininkas neslepia, jog ši istorija jam skamba baisiai. Jį labiausiai šokiravo P. Gražulio elgesys su jo vaikelio mama Birute Navickaite. „Nenoriu įžeidinėti žmogaus, bet taip elgtis nedera. Jis vyras tik tuo, kad eina į vyrų tualetą“.

Pasiteiravus, ką jis mano dėl P. Gražulio pareiškimų, jog šis skandalas tėra bandymas su juo susidoroti politiniame kontekste, Andrius sakė, jog tai – kliedesiai. „Juk girdėjome visi jo pareiškimus tai moteriai, kad ji yra KGB agentė. Kokia agentė? Kodėl tuomet apie tai nekalbėjo pradėdamas santykius? Galbūt jo psichika yra sutrikusi ir gana stipriai. Jis juk priiminėja įstatymus ir sprendžia svarbius klausimus. Manau, kad visi jo pasisakymai prieš abortus ir už krikščionybę tebuvo reklama.

Kaip ir tie pasisakymai dėl gėjų parado. Tai juk tolerancijos paradas, bet jis puolė šį paradą, kalbėjo tik apie tradicinę šeimą“.

A.Šedžiaus nuomone, P. Gražulis turėtų atsisakyti Seimo nario mandato, nes deklaravęs vienas vertybes jis elgėsi nesąžiningai. „Jis turėtų atsiprašyti žmonių, kad juos mulkino ir apgaudinėjo. Rinkdami jį dėl jo pasisakymų žmonės liko apgauti. Atsiprašyti viešai jis turėtų ir tos merginos, o jei labai abejoja, kad tai yra jo vaikas, reikėtų atlikti tyrimą bei garbingai pripažinti vaiką. Seimo narys turėtų prisiimti visą atsakomybę.

Aš pats esu tiesus žmogus ir žinau, kad jei prisidirbau, reikės atsakyti. Nesu šventas ir be nuodėmės, bet savo klaidas pripažįstu ir niekada nebandau išsisukti. Neteisiu nieko, bet sakau, kad taip elgtis yra nesąžininga, o vaiku reikia rūpintis ir džiaugtis“, – kalbėjo pašnekovas.

DELFI primena, kad skandalas kilo po to kai balandį dukros susilaukusi palangiškė nusprendė netylėti ir viešai prabilo apie penktąjį parlamentaro vaiką. „Jei jis būtų įžeidinėjęs tik mane vieną... – kalbėjo B. Navickaitė. – Iš pradžių labai skaudėjo, paskui buvo liūdna, dabar iš viso nieko nebejaučiu." Kiek anksčiau moteris davė interviu naujienų portalui, kuriame papasakojo, kaip su ja elgėsi žinomas politikas.

„Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda", – DELFI yra sakiusi su Petru Gražuliu dukros susilaukusi moteris ir prasitarė girdėjusi, kad P. Gražulis turi ir daugiau nuo viešumos slepiamų vaikų.

Kone dvigubai už P. Gražulį jaunesnės 31-erių palangiškės teigimu, santykių metu jis kalbėdavo apie norą kartu susilaukti vaikų, tačiau pati to neplanavusi: „Jis pats kalbėdavo apie tai, aš tiesiog karpiau ausim. Tiesiog pasiklausydavau jo kalbos, ir tiek." P. Gražulis tikino, kad nėštumas jam buvo didelė staigmena, nes, anot jo, B. Navickaitė buvo prisipažinusi, kad yra nevaisinga: „Žmogus pasakė, kad dešimt metų yra nevaisinga, nepastoja, vaiko nesusilaukia. Kaip atsitiko, taip atsitiko." Tai patvirtino ir pati Birutė.

„Aš ilgą laiką nepastojau. Tą dalyką jis sužinojo tik tada, kai aš jau buvau nėščia. Dabar jis tą apsuko ir naudoja prieš mane, – teigė palangiškė. – Kad aš dešimt metų nepastojau, jis sužinojo tik tada, kai buvau nėščia." B. Navickaitės teigimu, nėštumo metu ji nesulaukė P. Gražulio palaikymo, priešingai – išgirdo pasiūlymą nutraukti nėštumą. Moteris teigė, kad anksčiau norėjo susilaukti vaikų, tačiau jau buvo nuleidusi rankas.

Romantiška santykių pradžia „Kažkada buvo toks noras, bet tas noras buvo išblėsęs. Netikėjau", – teigė palangiškė. Birutė prisipažino, kad nėštumas buvo lengvas: „Nebuvo iš viso jokių požymių, išskyrus tai, kad pilvas augo." B. Navickaitė DELFI papasakojo, kada užsimezgė santykiai su P. Gražuliu.

„Mes susitikome birželio 2 dieną, kad aš nėščia, sužinojau rugpjūčio 2 dieną. Pirmą vakarą su mano bičiuliu ir Petru nuvykome į mano namus. Bičiulis dar pasiėmė merginą. Petras liko nakvoti mano namuose, tiesiog. Dar nieko tarp mūsų nebuvo. Kitą dieną jis man į darbą atvežė rožių puokštę. Labai gražiai bendravo, vakarienes darydavo, kiekvieną dieną grįžusi iš darbo rasdavau vakarienę padarytą. Jis beveik visą laiką būdavo čia, kiek būdavo Palangoje, tiek būdavo pas mane", – atvirauja B. Navickaitė. Anot jos, P. Gražulis iki jai sužinant, kad laukiasi, kalbėjo apie vaikus. Esą, jei ji pastos, bus tik jo.

Birutė sako, kad P. Gražulis savo elgesiu rodė ir šiek tiek pavydo. Vis užsimindavo, kad ji gali ką kitą susirasti. Po žinios apie nėštumą viskas apvirto aukštyn kojomis Tačiau visas P. Gražulio meilumas ir asistavimas, pasak Birutės, baigėsi sužinojus apie nėštumą. Jai itin užkliuvo tai, kad jis nevengė įžeidinėti, tačiau, kai įžeidimai palietė vaiką, moteris sako jau neapsikentusi. Esą P. Gražulis dukrą pavadino bjauria.

„Sakė, bijau, kad nuo manęs pabėgsi, kalbėjo apie vaiką, sakė, jei tu turėsi jį – aš turėsiu tave. Apie vaiką jis kalbėjo tuomet, kai aš jau buvau nėščia, tačiau dar to nežinojome", – atvirauja Birutė. Dėl pykčių ir nesutarimų ji pripažįsta kone pasidavusi jo spaudimui darytis abortą. Birutės teigimu, jau net buvo užsiregistravusi pas medikus. Tačiau sako, kad niekada nenorėjo atsisakyti kūdikio.

Užvirus konfliktams, P. Gražulis, anot moters, jos darbe paliko pinigų. „Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda, sakė, gavai tris tūkstančius, atiduok. Atsakiau: „Atvažiuok, pasiimsi, yra visi tavo pinigai." P. Gražulis esą ne kartą jai sakęs, kad buvo ir kitų moterų, yra užsiminęs, kad viena buvo prabilusi apie nėštumą. Kas nutiko, tiksliai nepaaiškino. Tik pasakęs, kad, kai pareikalavo DNR, istorija su vaiku „susitvarkė". Pats politikas tuomet to nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)