DELFI skaitytojas Kastytis nepatingėjo nufotografuoti, jo nuomone, naujo greičio radaro, kuris išdygo šalia senesnio. Vyras tikina, kad šalia greičio matuoklio matoma balta dėžutė – naujas būdas kovoti prieš greičio mėgėjus.

Susisiekus su Vilniaus miesto savivaldybės atstove spaudai Neringa Kolkaite, ši patikino, kad jokio naujo greičio matuoklio nėra. „Greičio matuoklis šioje vietoje įrengtas jau apie dešimtmetį. Naujai įrengta tik vaizdo stebėjimo kamera. Jų šiemet mieste įrengta net 103“, – teigia N. Kolkaitė.

Anot jos, vilniečių pastebėta balta dėžutė – neatskiriama vaizdo stebėjimo įrangos dalis (komutavimo dėžutė su ryšio maitinimo funkcija). Ji palaiko ryšį su vaizdo stebėjimo kamera ir perduoda duomenis į Policijos stebėjimo centrą.

Dar gegužės mėnesį BNS skelbė, kad Vilniuje pradeda veikti nauja vaizdo stebėjimo sistema, apimanti per šimtą sostinės viešųjų erdvių ir objektų.

Kaip tada žurnalistams sakė Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas, sistemos su 103 kameromis diegimas užtruko apie metus, jos įrengtos vietose, kur, policijos duomenimis, vyksta daugiausiai nusikaltimų.

„Nuo kovo 19 dienos, kai pradėjome jungti vaizdo kameras, buvo užfiksuoti pirmieji 124 pažeidimai, tokie, kaip viešosios tvarkos pažeidimai, muštynės, alkoholinių gėrimų vartojimas viešoje vietoje, narkotinių medžiagų vartojimas ar platinimas, kelių eismo taisyklių pažeidimai, vagystės. Tai skirta antisocialiam elgesiui užkardyti ir atskleisti. Tai yra ir grafičių piešimas, ir kišenvagiai“, – sakė S. Gagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)