77 min. savo šansą išnaudojęs L.Antalis tiksliu smūgiu nuginklavo „Sūduvos“ vartininką Ivaną Kardumą, o per likusį laiką rezultatas nepasikeitė.

Po rungtynių V. Urbonas konstatavo, kad šį kartą pagrindiniu „Žalgirio“ ginklu tapo kovingumas. „Kai žaidžia principiniai varžovai, čempionato lyderiai kitaip būti ir negali. Gal tribūnose ne taip gerai jaučiasi tas kovos kvapas, bet kai esi šalia aikštės, supranti, kad vyksta vyriška kova.

Buvo visko, bet tikrai nemačiau tyčinio grubumo, ar kitokių veiksmų. Vyko vyriška kova ir mes toje kovoje nugalėjome. Dalį rungtynių teko žaisti mažumoje, bet net ir tokioje sudėtingoje padėtyje mes radome progų atakuoti, įmušėme įvartį. Didelį darbą padarė priekinės linijos žaidėjai – L. Antalis, Saulius Mikoliūnas ir po keitimo aikštėje pasirodęs Louisas Ogana, kuris kabinosi už kiekvieno kamuolio ir prisidėjo prie įvarčio.“

Akistatoje su čempionais ir A lygos lyderiais V. Urbonui teko ieškoti netradicinių sprendimų rikiuojant startinę „Žalgirio“ sudėtį. Dėl diskvalifikacijų Marijampolėje nežaidė gynėjas Linas Klimavičius bei saugas Slavko Blagojevičius, tad į gynybą buvo deleguotas saugas Marko Tomičius, o atraminių saugų duetą sudarė 18-metis Karolis Uzėla ir vos prieš kelias savaites „Žalgirio“ gretas papildęs bulgaras Venelinas Filipovas.

Abu futbolininkai drąsiai stojo į kovą su varžovais ir neleido „Sūduvos“ saugams dominuoti aikštėje. „Negalvojome apie tai, ar pasirinkdami šiuos žaidėjus nustebinsime „Sūduvą“. Tiesiog ieškojome išeities iš susidariusios situacijos ir dėliojame sudėtį atsižvelgdami į turimus žaidėjus. Manau, kad mūsų sprendimai pasiteisino, visi žaidėjai atliko savo funkacijas. Žaidėme kaip komanda ir visi nusipelnėme laimėjimo.“

Iškovojęs pergalę „Žalgiris“ iki 5 taškų sumažino atsilikimą nuo čempionate pirmaujančios „Sūduvos“. Tiesa, marijampoliečiai dar turi atsargoje vienerias rungtynes ir gali susigrąžinti 8 taškų pranašumą, tačiau V. Urbonas neabejojo, kad kova dėl A lygos nugalėtojų titulo nebaigta.

„Žinojome, kad Marijampolėje laukia rimtos rungtynės. Nors man tai ir pirmas mačas, tačiau čempionatas jau yra įpusėjęs ir visi žinome, kokia yra susiklosčiusi turnyrinė padėtis. Ši pergalė yra visapusiškai naudinga.

Ji grąžina mus į žaidimą Lietuvos čempionate, be to, pridės užtikrintumo ruošiantis UEFA Europos lygos atrankos varžybų kovoms. Manau, kad ji mums tikrai pagelbės ateityje, – teigė 50-metis futbolo specialistas. – „Sūduva“ yra solidi, savo žaidimo braižą turinti komanda.

Todėl ir kova buvo labai sunki, tačiau vyrai atidavė visas jėgų, pademonstravo valios savybes ir pasiekė labai reikalingą pergalę. Noriu pasveikinti visus žaidėjus, visą klubą, padėkoti mus palaikiusiems sirgaliams. Esu tikrai patenkintas sugrįžimu ir tuo ką patyrėme.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)