75:55 – tokiu rezultatu svečius iš Lenkijos rudenį uostamiestyje sutriuškino Lietuvos rinktinė, kurios sudėtyje tuomet nebuvo nei Eurolygos, nei NBA krepšininkų.

Prieš šį atrankos varžybų „langą“ lietuviams į savo gretas pavyko pasikviesti ir Joną Valančiūną su Domantu Saboniu, ir grupelę Eurolygos žaidėjų, tačiau Lenkijos ekipa mūsiškius taip pat pasitiks pasikeitusi.
Bandysime laimėti kiekvieną mikrodvikovą, nenusileisti po lenta, stabdyti „pikenrolus“ – bandysime laimėti šias mikrodvikovas vėl , ir vėl, ir vėl, ir vėl, taip tikėdamiesi atsidurti geroje pozicijoje rungtynių pabaigoje.
Mike'as Tayloras

Dėl įvairių priežasčių komandoje nebus visos grupės varžovų aukštaūgių – Przemyslawo Karnowskio, Jakubo Wojciechowskio ir Damiano Kuligo, tačiau ketvirtadienį 20 val. prasidėsiančiose C grupės rungtynėse Gdanske ant parketo po ilgos pertraukos išbėgs lenkų veteranas Maciejus Lampe, komandai talkins ir jos kapitonu paskirtas snaiperis Adamas Waczynskis, atstovavęs Malagos „Unicajai“.

Nors lenkus treniruojantis amerikietis Mike’as Tayloras ir pripažįsta lietuvių jėgą, negailėdamas pagyrų būsimiems varžovams, jo siunčiama žinutė oponentams – labai aiški.

„Klaipėdoje mus skaudžiai pamokė, tačiau išvadas pasidarėme. Tikiuosi kur kas geresnio pasirodymo – eisime kovoti tik dėl pergalės“, – trečiadienį po Lenkijos rinktinės treniruotės tvirtino komunikabilus 45-erių amerikietis, kaimynų komandai vadovaujantis nuo 2014-ųjų.

„Lietuva turi beveik pajėgiausią sudėtį – mes šią komandą labai gerbiame. Mums tai yra didžiulis iššūkis, bet jį priimame. Prisimenant rungtynes Klaipėdoje, gynyboje buvome šiek tiek per lėti – reikia judėti greičiau, atidžiau dengtis prieš derinius „du prieš du“, tiesiog reikia būti kitokiems. Apskritai žaidžiant su tokio lygio komanda mums reikia „išvalyti“ savo žaidimą – pernelyg daug klaidų buvo ir puolant krepšį“, – paklaustas, kokias išvadas pasidarė po rungtynių Klaipėdoje, teigė M. Tayloras.

– Lietuva į Lenkija atsiveža beveik visą pajėgiausią priekinę liniją – Joną Valančiūną, Domantą Sabonį, Artūrą Gudaitį, nėra tik Donato Motiejūno. Tuo metu jūs turite problemų – ne vienas aukštaūgis yra traumuotas. Ar šioje pozicijoje matote lietuvių pranašumą?

– Kai tu turi puikius žaidėjus, visuomet turi pranašumą. Be to, Lietuva turi krepšininkus, kurie džiaugiasi galėdami ginti savo šalies garbę. Tačiau aš taip pat labai džiaugiuosi tuo, ką pavyko surinkti mums. Čia suvažiavo žaidėjai, kurie taip pat nori būti rinktinėje, nors traumos kai kuriems to padaryti ir neleido.

Tačiau tu neturi jaudintis dėl to, tu tiesiog turi parengti savo komandą geriausiam įmanomam pasirodymui. Tą ir darome, turime pasiruošę žaidimo planą. Mes turime būti komanda, tačiau tuo pačiu aikštėje turime laimėti ir daugybę mažų mikrodvikovų, kurias sudėjus viskas gali išaugti į galutinę pergalę.

– Kaip jūsų pasirengimą rungtynėms pakeitė faktas, kad Lietuva šį kartą savo gretose turės Valančiūną ir Sabonį, kurių rudenį nebuvo Klaipėdoje?

– Prieš Lietuvos rinktinę su Valančiūnu mes jau esame žaidę, ruošdamiesi praėjusių metų Europos čempionatui. Lietuviai perduoda daug kamuolių Jonui po krepšiu – manau, stengsis tai daryti ir šį kartą, nes po lenta, sakykime, turės ūgio ir jėgos pranašumą.

Pažvelgęs varžovų akimis aš manau, kad jie bandys išnaudoti savo pranašumą ir „penktoje“, ir „ketvirtoje“, ir netgi „trečioje“ pozicijoje. Mums reikia sugebėti apsaugoti save, gynyboje rasti žaidimui vienas prieš vieną pasipriešinti galinčius krepšininkus – pažiūrėsime, kaip seksis. Apskritai, mūsų žaidėjai ir treneriai varžovus neblogai pažįsta, nors naujų derinių gali būti – jų parengia visos komandos. Apibendrinant galima pasakyti, kad Lietuva yra puikiai treniruojama, talentinga, pajėgiausios ir „gilios“ sudėties komanda.

– Ar realu visas pergales iškovojusius lietuvius sustabdyti čia, Gdanske?

– O, mes kovosime tik dėl pergalės. Tu negali žengti į aikštę galvodamas kitaip. Tik dėl pergalės – eisime į areną kovodami dėl Lenkijos garbės, taip pat mes juk dar nesame užsitikrinę vietos kitame atrankos varžybų etape (lenkai yra laimėje 2 rungtynes iš 4, – red. past.).

Bandysime laimėti kiekvieną mikrodvikovą, nenusileisti po lenta, stabdyti „pikenrolus“ – bandysime laimėti šias mikrodvikovas vėl , ir vėl, ir vėl, ir vėl, taip tikėdamiesi atsidurti geroje pozicijoje rungtynių pabaigoje. Esu patenkintas tuo, ką nuveikėme per šią treniruočių savaitę ir jaučiu pasitikėjimą. Didžiuojuosi savo vaikinais ir tikiuosi kur kas geresnio pasirodymo, nei buvo rudenį Klaipėdoje.

– Jūs rengtis šioms rungtynėms pradėjote dar praėjusią savaitę, o lietuviai susirinko tik pirmadienį. Ar tai gali būti šioks toks jūsų pranašumas?

– Aš galiu pasakyti, kad mes atlikome labai kruopštų ir sėkmingą darbą – dėl kai kurių žaidėjų traumų į sudėtį reikėjo „įvesti“ keletą naujų žaidėjų, tačiau su jais dirbti buvo lengva. Komanda lengvai pasiduoda treniravimui, nusiteikusi gerai, ir visą šią mūsų darbo etiką ir kokybę per rungtynes reikės perkelti į aikštę. Tačiau pakartosiu, kad mūsų laukia labai didelis iššūkis ketvirtadienį rungtynėse su lietuviais.

Lenkijos rinktinės sudėtis
(žaidėjas, komanda)

Aaronas CelasTorunės Polski Cukier
Tomaszas GieloBadalonos Joventut, Ispanija
Karolis GruszeckisTorunės Polski Cukier
Adamas HrycaniukasZelionos Guros Stelmet
Łukaszas KoszarekasZelionos Guros Stelmet
Maciejus LampeČingdao Eagles, Kinija
Kamilis LaczynskisVloclaveko Anwil
Michalas MichalakasSaragosos Tecnyconta, Ispanija
Dominikas OlejniczakasOle Miss universitetas, JAV
Marcelis PonitkaGdynės Asseco
Mateuszas PonitkaTenerifės Iberostar, Ispanija
Michalas SokolowskisRadomo Rosa
Adamas WaczynskisMalagos Unicaja

Vienvaldė C grupės lyderė Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi vietą kitame varžybų etape, tačiau pergalės prieš lenkus ir vengrus yra svarbios dėl to, kad pirmojo etapo rezultatus komandos su savimi „nusineš“ į antrąjį atrankos varžybų etapą, kur bus suformuota nauja 6 komandų grupė.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis

C grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų-praleistų taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva440+1198
2.Lenkija422+116
3.Vengrija42206
4.Kosovas404-1304

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)