Štai 10 vietų, kurias privalu aplankyti viešint Rusijoje:

Sočio paplūdimys

Tai didžiausias Rusijos kurortas, kurio krantus skalauja Juodoji jūra. Sočio miestas pasaulyje išgarsėjo 2014 metais, kuomet čia buvo rengiamos XXII Žiemos olimpinės žaidynės.

Dargavsas arba „Mirties miestas“

Dargavsas – kaimas Rusijos tarpukalnių slėnyje netoli Gizeldono upės. Kaimelis vilioja turistus išskirtine senovine architektūra. Maži nameliai kalno šlaite – nekropolis, sudarytas iš kriptų, kuriose buvo laidojami žmonės.

Sankt Peterburgas

Uostamiestis Šiaurės Vakarų Rusijoje. Garsiausias ir gražiausiu vadinamas miesto statinys – Prisikėlimo bažnyčia arba Atpirkėjo (Atpirkėjo kraujo) katedra.

Teleckojės arba „Aukso“ ežeras

Tai tektoninėje įduboje telkšantis ežeras Altajaus kalnuose. Telkinys labai gilus, vietomis siekia daugiau kaip 300 metrų gylį. Tačiau vanduo skaidrus, o apylinkė nepaprastai vaizdinga. Tai svarbus regiono turistinis objektas.

Krasnojarskas, „Stolby“ rezervatas

Nors iš 17 tūkst. hektarų rezervato turistams prieinama tik 3,5 procento, čia kasmet apsilanko 200 tūkst. lankytojų.

Krasnojarskas, „Stolby“ rezervatas

Kižų pagostas

Tai istorinė vieta Kižų saloje, Karelijos regione. Saloje stūkso XVI a. medinės cerkvės, karelų valstiečių namai ir kiti statiniai. 1990 m. Kižų šventorius buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Baikalo ežeras

Tai didžiausias gėlavandenis Azijos ir giliausias Žemės ežeras esantis pietinėje vidurio Sibiro dalyje. Didžiausias ežero gylis siekia net 1642 metrus. Ežeras taip pat įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Didžiausio pasaulyje Baikalo ežero pakrantė

Kronokų valstybinis gamtos biosferos rezervatas

Rezervatas, esantis Rusijos tolimuosiuose rytuose, Kamčiatkos pusiasalyje, yra saugomas UNESCO. Čia galima rasti ne tik užgesusių, bet ir veikiančių ugnikalnių.

Populiariausia vieta – 6 kilometrų ilgio Geizerių slėnis. Slėnį sudaro maždaug 90 geizerių ir daugybė karštųjų versmių, kurių temperatūra siekia 250 laipsnių karščio. Išsiveržęs geizeris gali sudaryti net 40 metrų aukščio vandens sieną.

Transsibiro geležinkelis

Tai ilgiausia pasaulyje geležinkelio trasa, anksčiau vadinta „Didžiuoju Sibiro keliu“. Geležinkelio ilgis siekia beveik 9 300 km. Trasa kerta 7 laiko juostas, o kelionė šiuo traukinius trunka net 8 dienas.

Vladivostoko „Russky“ tiltas

Vladivostokas – uostamiestis prie Amūro įlankos. Pagrindinė turistų atrakcija – Vladivostoko tiltas, kuris primena „Aukso vartų“ tiltą Kalifornijoje. Tilto ilgis siekia kiek daugiau nei 1 kilometrą (1 104 m.).