Anot jo, Neymaras pasiruošęs rungtynes pradėti startinėje sudėtyje, o rungtynėse su Kosta Rika brazilams būtina pergalė.

Savaitės pradžioje Brazilijos sirgalius neramino rinktinės lyderio sveikata: jis praleido pirmadienio ir antradienio bendras treniruotes su ekipa, tačiau komandos gydytojas blogų naujienų neturėjo.

Pasak ekipos stratego, Neymarui dar reikia laiko – mažiausiai penkerių rungtynių, kad Brazilijos rinktinės žvaigždė pasiektų sportinės formos piką.

Neymarui mačas pasaulio čempionate su šveicarais buvo pirmosios oficialios rungtynės po vasarį patirtos čiurnos traumos. Po lygiosiomis (1:1) pasibaigusio mačo Neymaras sulaukė Brazilijos žiniasklaidos kritikos už individualiais veiksmais grįstą žaidimą.

„Per rungtynes su šveicarais jis sužaidė savo pirmąsias 90 minučių po išsigydytos traumos.

Jam reikia minimum dar penkerių rungtynių, kad pasiektų optimalią sportinę formą ir pajustų gerą žaidimo ritmą. Nėra ko jaudintis, jis gerame kelyje“, – ramino Brazilijos rinktinės strategas.

Tite taip pat paneigė gandus, kad po nuviliančių rungtynių su šveicarais prašė Neymaro keisti žaidimo stilių ir dažniau dalintis kamuoliu su draugais.

„Tai netiesa, to nebuvo. Visiems futbolininkams tenka atsakomybė už komandos rezultatus ir kiekvienas asmeniškai yra atsakingas už savo indėlį ekipai. Aš nesiruošiu nuimti nuo Neymaro lyderio atsakomybės.

Jis yra genijus. Mes visi turime padėti komandai siekti geriausio žaidimo, tačiau taip pat turime atsižvelgti į žaidėjų charakteristikas“, – kalbėjo Tite.

Anot stratego, lygiosios su šveicarais nesuteikia jokio pagrindo nerimui prieš mačą su Kosta Rika.

„Taip, šis mačas yra labai svarbus dėl to, kad su šveicarais sužaidėme lygiosiomis. Mes tą žinome. Mums reikia panašios, geros gynybos bei efektyvumo priekyje“, – spaudos konferencijoje teigė Brazilijos rinktinės strategas.

E grupės rungtynės tarp Brazilijos ir Kosta Rikos prasidės 15 val. Antrasis šios grupės mačas tarp Šveicarijos ir Serbijos vyks 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)