,,Tai nėra mano asmeninis interesas, kadangi tai liečia daug gyventojų ir gyventojų-rinkėjų“, - tikino Seimo narius premjeras.

Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, kad konservatoriai rūpinasi jo šeimos gyvenimo kokybe. Bet teigė, kad jam nesuprantamas konservatorių dėmesio sutelkimas į jo asmeninius interesus bei klausė, kodėl konservatoriai nori bloginti vilniečių gyvenimo kokybę.

,,Jeigu tokiu principu vadovautis, na tai atleiskite, aš negaliu priiminėti nei vieno sprendimo, kadangi bet kokiu atveju kaip gyventoją tai mane palies. Ar energetiniai dalykai, maisto kainos ar gydymo paslaugos bei švietimas. Tai yra jūsų keistas noras bloginti vilniečių gyvenimo kokybę ir neatsakyti į jų nuogąstavimus“, - sakė premjeras.

Premjeras pabrėžė, jog dėl šiukšlių deginimo yra suinteresuoti daug Vilniaus rajonų, todėl jis privalėjo į tai atsižvelgti.

Vis dėlto premjeras sutiko, kad šiukšlių deginimas yra blogas šiukšlių tvarkymo būdas.

,,Argumentų, kodėl tai yra nevykęs atliekų tvarkymo būdas išsakyta ir ekspertų, ir tos pačios Europos Komisijos su įspėjimais ir rekomendacijomis Lietuvai“, - teigė S. Skvernelis.

Seimo narys Gabrielius Landsbergis, komentuodamas premjero atsakymus sakė, kad jis turi visas galimybes užtikrinti, kad Lietuvoje šiukšlės nebūtų deginamos.

,,Jūs patogiai pasirinkote atsakyti į klausimus, dalį jų atsakėte, dalį apėjote. Vienas dalykas yra aiškus, jums nepatinka šiukšlių deginimas. Tas yra normalu ir suprantama. Tik aš norėčiau priminti, jūsų pareigas einantis žmogus turi visas galimybes keisti gausybę nutarimų ir užtikrinti, kad Lietuvoje šiukšlės nebūtų deginamos. Tačiau jūs einate kitu keliu, jūs pasirenkate, kad šiukšlės būtų deginamos ir kad šiukšlės būtų deginamos toliau nuo jūsų namų“, - sakė G. Landsbergis bei kaltino premjerą, kad jis įtakoja valstybines įmones ir taip gerina savo gyvenimo sąlygas Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)