Vienos dienos naujokų skaičius net negąsdina, o varo į neviltį. Vėlai vakare sulaukėme pagalbos šauksmo iš Justiniškų dėl galimai 4-5 sergančių kačiukų. Jau nuo kito ryto „Naminukų“ savanorė beveik visą dieną praleido ten ir galiausiai prieglauda pasipildė ne 4-5 sergančiais kačiukais, o 10 kačiukų, 2 jų mamomis ir vienu stipriai sužalotu katinu. Norėtųsi dėti tašką, bet čia dar ne viskas.

Kadangi toje pačioje vietoje liko nepagauti mažiausiai 3 sergantys kačiukai ir dar viena jų mama, teko sugrįžti ir kitą dieną. Iš viso – 17 naujų gyvūnų ant prieglaudos pečių... Uoj, atsiprašau, 19! Juk tądien ryte priėmėme dar du ligoniukus, išmestus žmonėms į malkinę!

Čia jau net ne akys raibsta, o smegenys sunkiai priima faktą, kiek valstybės neremiamai, savanoriškai prieglaudai tai kainuos resursų visomis prasmėmis (laiko, rūpesčio, pinigų, kurių beveik nebelikę). Galėjome neimti? Teoriškai taip. Praktiškai? Pamačius mažylius, beprarandančius akis ir aplink dar kelis lavonėlius, racionalumas išgaruoja ir lieka „jeigu šiandien jų neimam, rytoj jie jau gali pūti apsupti musių ir niekam tai nerūpės.“

Šią akimirką sunku rinkti žodžius, kaip stipriai mums reikia žmonių pagalbos, nes nėra žodžio, apibūdinančio to „stipriai“ tik šimtą kartų labiau. Draugai, Jūs nepalikote mūsų bėdoje daugybę kartų.

Jeigu galite pagelbėti ir dabar nors trupučiu, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje nurodant „Justiniškių ligoniukams“.

Daugiau informacijos apie kačiukų sveikatos būklę, gydymo eigą ir trūkstamą pagalbą galite sužinoti paskambinę tel. nr. 8 648 30077 „Naminukai“, Vilnius.