Kaip Eltai nurodė ŽŪM Strateginio planavimo ir mokslo skyriaus vedėja Zita Duchovskienė, dabar pakeitimo projektas yra derinamas su Finansų ir Teisingumo ministerijomis.

„Parengtame minėto įstatymo projekte numatoma, kad rizikos valdymo fondas veiktų kaip ūkių pajamų stabilizavimo priemonė tais atvejais, kai nėra galimybės apsidrausti nuo nuostolius sukeliančių įvykių. Fondo veikla grindžiama žemdirbių solidarumo ir iniciatyvos iš apačios principais“, - atsakyme Eltai nurodė Z. Duchovskienė.

Tuo metu ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas Eltai sakė, kad premjeras mato prasmę rizikos fondų įkūrime.

„Jis matytų prasmę, kad būtų kuriamas rizikos fondas ir prie jo kūrimo prisidėtų tiek ūkininkai, tiek ir Vyriausybė kita dalimi. Jis tokią iniciatyvą palaikytų, čia būtų galima kalbėti ne tik apie liūtis, bet ir apie sausrą lygiai taip pat“, - sakė T. Beržinskas.

Hidrometeorologijos tarnyba yra paskelbusi stichinę sausrą Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Trakų rajono ir Kalvarijos savivaldybėse.

ELTA primena, kad apie būtinybę kurti rizikos valdymo fondus S. Skvernelis buvo užsiminęs dar pernai, kai žemdirbiai buvo kamuojami liūčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)