Šalies futbolo federacija patvirtino socialiniame tinkle „Twitter“ pirmadienį išplatintą faktą, kad šeštadienį Rusijoje vykusias čempionato rungtynes tarp islandų ir argentiniečių stebėjo net 99,6 proc. šalies televizijos žiūrovų.

Maskvoje vykusios rungtynės baigėsi sensacingomis lygiosiomis 1:1.

Skelbiama, kad į Maskvą iš viso atvyko apie 30 tūkst. Islandijos futbolo fanų (apie 9 proc. šalies populiacijos), tačiau į „Spartak“ stadioną pateko tik gana nedidelė jų dalis.


Argentiniečiai turėjo puikią progą išplėšti pergalę, bet ryškiausia jų žvaigždė Lionelis Messi neišnaudojo auksinės progos nerealizuodamas 11 m baudinio.

Futbolo bumas Islandijoje kilo prieš porą metų, kai vos 330 tūkst. gyventojų turinčios Islandijos rinktinė sensacingai prasibrovė į Europos futbolo čempionato ketvirtfinalį, aštuntfinalyje eliminavusi Anglijos futbolininkus.

Pasaulio čempionate debiutuojanti Islandija žaidžia D grupėje, kurioje jos varžovėmis dar bus Nigerijos ir Kroatijos ekipos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)