Filmo režisierius Gary‘is Rossas paaiškino, kodėl „Oušeno“ veteranas Mattas Damonas nepasirodo naujausiame filme, nors kiti ankstesniuose filmuose vaidinę aktoriai atlieka epizodinius vaidmenis ir naujausioje dalyje.

G. Rossas „The Hollywood Reporter“ teigė, kad 47-erių M. Damono nėra „Oušeno 8“, nes jo vaidmuo nebederėtų su naujajame filme pasakojama istorija.

„Epizodinių pasirodymų parinkimas yra eklektiškas procesas. Svarbu, kaip šie pasirodymai dera su istorija, kaip vystosi pasakojimas. Šio filmo režisūrinis procesas buvo itin produktyvus, sprendimai atsiranda ieškojimo ir žaidimų būdu“, – tvirtino režisierius.

Kai praėjusiais metais M. Damonas kontroversiškai pasisakė apie Holivudą apėmusį seksualinio priekabiavimo skandalą, filmo gerbėjai pasirašė peticiją, raginančią pašalinti aktorių iš „Oušeno 8“.

Primindami galimą M. Damono dalyvavimą mėginime 2004-aisiais nuskandinti užmarštin istoriją apie netinkamą H. Weinstein‘no elgesį, peticijos autoriai tvirtina, kad aktoriaus įtraukimas į „Oušeno 8“ „sumenkintų kaltinimų rimtumą“.

„M. Damono įtraukimas į filmą sumenkintų kaltinimų tokiems seksualiniams priekabiautojams kaip H. Weinsteinas rimtumą. Tai būtų visiška nepagarba prabilti nepabūgusioms narsioms moterims“, – rašoma peticijoje.

H. Weinsteino atstovas anksčiau tvirtino, kad „ponas Weinsteinas vienareikšmiškai neigia bet kokius kaltinimus dėl priekabiavimo. Ponas Weinsteinas taip pat patvirtino, jog niekuomet nesigriebė keršto prieš jokią moterį dėl to, kad į jo merginimąsi nebuvo atsakyta teigiamai.

Vis iškylant naujoms istorijoms apie H. Weinsteino seksualinį priekabiąvimą ir išnaudojimą, pramogų naujienų puslapio „The Wrap“ įkūrėja Sharon Waxman ėmė tvirtinti, kad M. Damonas ir Russelas Crowe yra įsipainioję į įstoriją apie H. Weinsteino ir tuometinio „Miramax Italy“ vadovo Fabrizio Lombardo elgesį, kurią ji 2004-aisiais rengė „New York Times“. Sh. Waxman teigimu, M. Damonas ir R. Crowe skambino jai ir teisino F. Lombardo. „New York Times galiausiai jos rengiamą istoriją nutildė.

M. Damonas patvirtino skambinęs Sh. Waxman, tačiau tvirtino išgirdęs iš H. Weinsteino, kad Sh. Waxman rašo neigiamą atsiliepimą apie F. Lombardo, todėl paskambino norėdamas jį užtarti.

Režisieriaus G. Rosso teigimu, M. Damonas „Oušeno 8“ nepasirodė tik todėl, kad toks sprendimas buvo palankiausias filmo siužetui.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)