Vien už dvi parkingo vietas automobiliams požeminėje aikštelėje čia teks sumokėti 56 tūkst. eurų. Kvadratinis metras su daline apdaila šiame būste kainuoja nuo 4,5 iki 5 tūkst. eurų.

„Laurų kvartale laisvai galima nusipirkti namą iki milijono eurų“, – sureagavo į žurnalistų repliką bendrovės nekilnojamojo turto pardavimo ir nuomos agentė Kristina Marčiulevičienė, kad butas šiame daugiabutyje kainuoja brangiau nei vienoje prabangiausių vietų laikomame kvartale.

Prabanga, įėjus į daugiabutį, išties užgniaužia kvapą. Tiesa, patekti čia galės tik savininkai – pastato sistemos atpažins būsimus šeimininkus pagal pirštų antspaudus, taigi raktus jie galės išvis pamiršti.

P. Gebrauskas pabrėžia: tokio prabangaus namo Antakalnyje dar nebuvo, taip pat ir tokio brangaus.

„Tokiomis kainomis klientai drąsiai pirkdavo būstą Senamiestyje ar centrinėje miesto dalyje, Antakalnyje šiame kainų segmente tai vienintelis pasiūlymas. Bet kai pirkėjai pamato kokybę, kad visos technologijos yra žingsniu priekyje nuo to, kas buvo anksčiau, į tą kainą reaguoja normaliai“, – sako jis.

Trijų aukštų ir vieną cokolinį aukštą turintis daugiabutis išties įspūdingas. 1674 kvadratinių metrų pastate įrengti 7 apartamentai su geoterminio šildymo rekuperacine sistema, oro vėsinimo įranga, todėl šaltuoju metu grindys ne tik šildo patalpas, bet ir vėsina vasarą.

„Kas įdomu, beveik 570 kv. metrų yra skirta bendrosioms erdvėms. Užėjus į bendras erdves, laiptines, pamatysite, kiek daug yra tam palikta vietos, kas ir sukuria tą prabangą, nes mėgstama kuo labiau viską užstatyti ir išnaudoti kiekvieną kvadratinį metrą“, – pasakojo P. Gebrauskas.

Kiekvieno iš 6 apartamentų plotas siekia apie 120–176 kv. metrų, tačiau paskutiniame aukšte, vadinamajame penthauze, įsikūręs vienas didesnis itin išskirtinis butas.

Jo plotas – virš 200 kv. metrų, iš visų pusių matosi parko vaizdas. Į jį būsimi šeimininkai pateks iškart išėję iš lifto. Už šiuos apartamentus, kartu su 6 vietų požemine parkingo aikštele ir papildoma sandėliavimo patalpa naujajam šeimininkui teks užmokėti 1 mln. 294 tūkst. eurų.

K. Marčiulevičienė teigė, kad šiais apartamentais yra itin didelis susidomėjimas, o apskritai butus šiame name renkasi žmonės, kurie nenori nutolti nuo miesto centro, rūpintis nuosavu žemės sklypu, tačiau nori būti arčiau gamtos.

„Tai kaip alternatyva namui, nes savo plotu jie kaip ir prilygsta jiems“, – sako ji.

Taip pat brokerė atskleidžia, kad 1 butas jau parduotas, 1 rezervuotas, kiti 5 laukia savo pirkėjo.

P. Gebrauskas taip pat atskleidė, kad tokių prabangių būstų pirkėjais dažniausiai tampa lietuviai: „Paprastai tai būna verslo savininkai ar vadovajančias pareigas užimantys verslininkai. Iki 15 proc. prikėjų būna užsieniečiai, dažniausiai susiduriame su skandinavais, retai – su užsieniečiai iš Rytų, daugiausia Baltarusijos.“

Apartamentuose įrengtos terasos, kurių plotas apie 60 kv. metrų, židiniai, požeminėje aikštelėje įrengta elektrinių automobilių įkrovos stotelė, sandėliukai, dviračių saugojimo patalpa.

„Kuo šis projektas išskirtinis, tai pirmas projektas, ties kuriuo buvo tyliai dirbama, niekam nesireklamuojama, o vystytojo strategija buvo pastatyti visą pastatą, visą produktą, netgi apželdinti, ir tik tada pardavinėti. Ir tai mums palengvina darbą su klientais, nes nereikia įtikinėti, kad tai, kas yra brėžinyje, tikrai ir bus“, – juokiasi P. Gebrauskas.

Projekto statytojas ir vystytojas – specialiai šiam projektui sukurta įmonė „Promovision“.

Tiesa, šalia daugiabučio vis dar galima išvysti statybas, tačiau P. Gebrauskas tikina, kad jos tik suteikia papildomos vertės, ir to niekaip negalima vadinti trūkumu.

„Tai yra pliusas, nes faktiškai visas rajonas keičiasi iš pagrindų“, – tvirtina jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)