Remiantis BBC pranešimu, rusai šypsosi daug saikingiau, palyginti su kitų Europos šalių piliečiais. Amerikiečių žurnale „The Atlantic“, aiškinant, kodėl taip yra, buvo pasitelkta vienas rusiškas posakis, kurio pažodinis vertimas – „Juokas be priežasties – kvailumo požymis“ („Smech bez pričiny – priznak duračiny“).

Vis dėlto dabar priežasčių juoktis bus toli gražu ne viena. Tikslus jų skaičius – 1,5 mln. Mat kaip tik tiek turistų iš įvairių užsienio šalių, remiantis Rusijos naujienų agentūros „Tass“ perduodama informacija, apsilankys Rusijoje per šiemetinį pasaulio futbolo čempionatą.

Kad turistai pasijustų draugiškai sutikti, kai kurių Rusijos įmonių, būtent – FIFA, Rusijos geležinkelių operatorės „Rossijskie železnyje dorogi“, Maskvos transporto sistemą prižiūrinčios organizacijos „Moskovskij metropoliten“, darbuotojams buvo suorganizuoti ypač unikalūs mokymai.

Anot BBC, už svarbiausių pasaulio futbolo turnyrų organizavimą atsakingos federacijos (FIFA) ir poros Rusijos transporto sektorių kuruojančių organizacijų darbuotojai yra mokomi šypsotis.
Remiantis pranešimu, „Rusijos traukinių konduktoriai mokomi šypsotis užsieniečiams“ – taip mėginama paneigti susiformavusią nuostatą, kad Rusijoje žmonės nėra draugiški.

Oficialiai pasaulio futbolo čempionatas prasidės birželio 14 d. Pirmosios rungtynės – Rusijos akistata su Saudo Arabija.

Jei čempionatą organizuojančios šalies komanda laimės pirmąsias rungtynes, Rusijos įmonių darbuotojai turės dar daugiau priežasčių šypsotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)