„Michelin“ yra nepatenkinta žingsniu atgal, kuris bus žengtas kartu su FIA „Formulės-1“ techniniais reikalavimais 2006 metais, ir mano, kad jie neatitinka FIA deklaruojamos kaštų mažinimo politikos“, – teigiama „Michelin“ pranešime spaudai.

„Toks staigus pakeitimas be išankstinio perspėjimo visiškai neatitinka FIA prezidento siekiamo kaštų „Formulėje-1“ sumažinimo. Tai žingsnis atgal, palyginti su 2005 metų taisyklėmis, kurios, kaip tada teigė FIA, buvo įvestos siekiant sumažinti kaštus“, – aiškinama pranešime.

„Toks sprendimas parodo menką produkto supratimą, nežinojimą, kas iš tiesų yra padanga“, – tvirtinama jame.

„Michelin“ teigimu, padangų gamintojams teks kurti visiškai naujas padangų rūšis.

„Pakeisti padangą, kuri buvo sukurta išlaikyti 350 kilometrų distanciją 2005-aisiais į tą, kuri 2006-aisiais galės būti keičiama kas 100 kilometrų ar dažniau, pareikalaus padangų gamintojus sukurti visiškai naują jų rūšį ir padidins kaštus“, – teigia kompanija.

Manoma, kad šių metų taisyklių pakeitimas „Formulėje-1“ padėjo „Michelin“ nuversti nuo sosto ilgametę lyderę „Bridgestone“. Tiesa, derėtų pažymėti ir tai, kad būtent „Michelin“ nesugebėjo paruošti padangų, tinkamų didelio atsparumo reikalaujančiai Indianapolio (JAV) trasai.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.