Kai kurie vairuotojai jau paskaičiavo, kad mokėti baudą labiau apsimoka, nei uoliai mokėti rinkliavas.

„Paros bauda mažesnė, nei sumokama suma Vytauto gatvėje – čia už valandą 1,20 euro, o bauda per parą siekia tik 12 eurų. Tad paskaičiuokite patys, kas geriau“, – sako nenorėjęs savo vardo sakyti vyras.

„Parkavimo kontrolės“ liemenes dėvintys jauni vyrai kol kas išdalijo ne tiek ir daug baudų. Nuo penktadienio vakaro į Palangą atvykę žmonės ne visi bando išsisukti nuo didesnių išlaidų. O ir atokesnėse gatvelėse kaina gerokai skiriasi, nei pagrindinėse. Nemokamų aikštelių taip pat yra, tačiau jos toliau nuo Palangos centro.

Jei visgi norėsite palikti automobilį kuo arčiau centro, pusvalandžiui tai kainuos 0,60 euro, valandai 1,2 euro. Tokia pat kaina numatyta visoje Raudonojoje zonoje. Taip pažymėta Palangos miesto centrinės dalies teritorija nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės pietuose iki Kęstučio gatvės šiaurėje, nuo J. Basanavičiaus gatvės pietuose iki Žvejų g. šiaurėje ir nuo Vytauto gatvės rytuose iki Meilės ir Naglio alėjų vakaruose bei automobilių statymo vietos Jūratės gatvės vakariniame gale, Jūratės ir Vytauto gatvių sankirtoje, Vasario 16-osios gatvės atkarpoje nuo Vytauto gatvės iki Piktuižio gatvės, Ronžės gatvės atkarpoje nuo Vytauto gatvės iki Plytų gatvės, L.Vaineikio gatvės atkarpoje nuo Vytauto gatvės iki Medžiotojų gatvės, Vytauto gatvės atkarpoje nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės iki Aitvarų gatvės bei tarp Žvejų ir Šermukšnių gatvių.

Per pus pigiau kainuoja automobilio statymas Geltonojoje zonoje, kur už pusvalandį sumokėsite 0,30 euro, už valandą – 0,60 euro. Geltonoji zona: Palangos miesto centrinės dalies teritorija nuo Žemynos ir S. Dariaus ir S. Girėno gatvių pietuose iki Bangų ir Druskininkų gatvių šiaurėje ir nuo Klaipėdos plento rytuose iki Vytauto gatvės vakaruose, Kontininkų gatvės atkarpa nuo Paliepgirių kelio iki sklypo Kontininkų g. 9A bei Vanagupės gatvė.

Didžiausia rinkiava nustatyta Žaliojoje zonoje. Joje pusvalandis kainuoja 0,90 centų, valanda – 1,70 euro. Žalioji zona: Palangos miesto centrinės dalies teritorija nuo Kęstučio gatvės pietuose iki J. Basanavičiaus gatvės šiaurėje, nuo Vytauto gatvės rytuose iki Meilės al. vakaruose.

Palangos savivaldybė informuoja, kad rinkliava renkama kiekvieną dieną nuo gegužės 15-tos dienos iki rugsėjo 15 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)