Kaip nurodoma pranešime, kai baigėsi vežėjams skirtas pereinamasis laikotarpis, Vilniaus atliekų sistemos administratorius (VASA) per daugiau nei dvi gegužės savaites sostinėje įvertino vilniečių laiškus ir skambučius bei užfiksavo 683 pažeidimus.

„Nuo gegužės 15 dienos daugiau nei dvi savaites VASA kontrolieriai visame mieste nuosekliai tikrino ir fiksavo gyventojų skundus apie atliekų tvarkymo pažeidimus: laiku neištuštintus atliekų konteinerius, netvarkingas atliekų aikšteles, neženklintus konteinerius. Didžioji dalis gyventojų skundų pasitvirtino, savo ruožtu buvo identifikuota ir pažeidimų, apie kuriuos nebuvo pranešta, todėl vežėjams gresia finansinės poveikio priemonės - sankcijų suma už gegužės mėnesį gali siekti apie 40 tūkst. eurų“, - pranešime sako VASA direktorius Rimantas Juknevičius.

Daugiausia, 413 pažeidimų, užfiksuota „Ecoservice“ aptarnaujamose teritorijose, šis vežėjas teikia paslaugas trijose miesto zonose.

Šiek tiek mažiau - 141 pažeidimas - užfiksuotas „Ekonovus“ ir atitinkamai 129 - „VSA Vilnius“ aptarnaujamose zonose.

Pasak R. Juknevičiaus, vežėjams nuo pat pradžių buvo sudarytos visos sąlygos organizuoti darbą taip, kad atliekų išvežimas vyktų kuo sklandžiau ir operatyviau. Tačiau net ir pasibaigus pereinamajam laikotarpiui, pažeidimai buvo fiksuojami ir tai yra ženklas, kad vežėjai galbūt neįvertino savo pajėgumų bei galimybių kokybiškai įgyvendinti prisiimtus įsipareigojimus.

„Atliekų reforma buvo skirta tam, kad miestas būtų švarus ir tvarkingas, o už atliekų tvarkymą mokėtų visi. Šio tikslo ir toliau sieksime visomis priemonėmis, tad labai kviečiame Vilniaus gyventojus aktyviai dalintis informacija apie matomus pažeidimus, informuoti, jei vis dar negavote konteinerio arba jis nebuvo pažymėtas identifikaciniu lipduku“, - kviečia VASA vadovas.

ELTA primena, kad gegužės 1 dieną Vilniuje įsigaliojo atliekų išvežimo reforma. Nuo tos dienos Vilnius padalintas į penkias dalis. Šiaurinę, rytinę ir vakarinę zonas aptarnauja „Ecoservice“, centrinę - „VSA Vilnius“, pietuose dirba „Ekonovus“.

Pereinamuoju laikotarpiu buvo vėluojama vežti šiukšles, dėl to meras ir savivaldybė sulaukė daug kritikos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)