Leidinio „Business Insider“ technologijų apžvalgininkas Antonio Villas-Boas sudarė geriausių šiuo metu rinkoje esančių išmaniųjų dešimtuką. Ar pritariate jo nuomonei?

10. HTC U12+

HTC U12+ neabejotinai patiks tiems, kuriems įgriso tradicinės išmaniųjų telefonų spalvos ir dizainas. Siūlomi trijų skirtingų spalvų modeliai, o kadangi užpakalinė jų pusė blizgi, spalva kinta priklausomai nuo pakreipimo kampo.
HTC U12+

Iš priekio ir iš užpakalio sumontuotos dviejų objektyvų kameros, be to, HTC U12+ modelyje veikia suspaudžiamų kraštinių funkcija, kuria naudojantis patogu atlikti kuo įvairiausius veiksmus, pavyzdžiui, atidarinėti programėles arba iškviesti išmaniuosius asistentus, kaip antai „Google Assistant“ ar net „Amazon Alexa“.

9. LG G7

LG G7 yra puikus išmanusis telefonas, kurį įsigiję tikrai nesigailėsite. Šis modelis pasižymi visais pažangiausiems išmaniesiems telefonams būdingais ypatumais, tokiais kaip nepriekaištingas veikimas, efektyvi kamera, galimybė įkrauti nenaudojant laidų, atsparumas vandeniui ir kt.
LG G7 ThinQ

Šiame modelyje yra net lizdas ausinėms, o jei transliacijų norėsite klausytis per garsiakalbius, įrašą galėsite pasigarsinti tiek, kiek vargu ar pavyktų naudojant bet kurį kitą išmanųjį telefoną. Šiame LG modelyje sumontuotas ypač kokybiškas garso stiprintuvas, todėl per ausines atkuriama muzika skambės nepriekaištingai.

8. Google Pixel 2

„Pixel 2“ gal ir nėra pats dailiausias rinkoje siūlomas „Android“ telefonas, bet turi vieną pranašumą, iš karto išskiriantį jį iš gausaus būrio konkurentų: jame visada veikia naujausia ir niekaip nepakoreguota operacinės sistemos versija. Kadangi yra visiškai nepakeista, ta versija veikia geriau už visas kitų gamintojų įrenginiams pritaikytas „Android“ versijas.
Google Pixel 2 (kairėje) ir Google Pixel 2 XL

Privalumu laikytina ir tai, kad nė kiek nemodifikuotą „Pixel 2“ veikiančią „Android“ naujiniais galima papildyti iš karto, kai tik „Google“ juos išleidžia. Naudojant kitus „Android“ telefonus to padaryti kartais nepavyksta. Bet tai svarbu, be to, argi ne nuostabu žinoti, kad visada naudoji naujausią „Android“ versiją?

Minint „Pixel 2“ pranašumus, negalima pamiršti kameros, patogių funkcijų ir ypač ilgai neišsenkančio akumuliatoriaus. Kitaip nei anksčiau išleistas modelis, „Pixel 2“ yra atsparus vandeniui. Apibendrinant galima pasakyti, kad tai pats išmaniausias „Galaxy“ serijos telefonas.

7. Apple iPhone 8

iPhone 8“ pradžiugins dailiu iš stiklo ir metalo pagamintu korpusu, fantastiška kamera ir ypač patikimu veikimu. Tai pirmasis „Apple“ gaminys, papildytas belaidžio ir spartaus įkrovimo galimybe: šios, „Android“ telefonuose jau seniai veikusios funkcijos, ankstesniuose „iPhone“ modeliuose pasigesdavome.

6. Samsung Galaxy S9

Galaxy S9“ išsiskiria pažangiausiomis specifikacijomis, pačiu kokybiškiausiu ekranu ir viena iš tobuliausių išmaniuosiuose telefonuose montuojamų kamerų. Vargu ar būtų galima turėti priekaištų dėl jo dizaino. Patogumo teikia ir belaidžio įkrovimo galimybe.

Telefonas yra atsparus vandeniui, be to, siūlo dar nemažai funkcijų, dėl kurių jį verta įsigyti. Jei įdomu, kodėl šis modelis nesipuikuoja geriausiųjų sąrašo viršuje, galima paminėti bent dvi priežastis. Pirma, jo kamerą, kitaip nei „Galaxy S9 Plus“, sudaro vienas objektyvas ir, antra, „Samsung“ unikaliai modifikuota „Android“ versija tenkina ne visus.

5. Google Pixel 2 XL

„Pixel 2 XL“ funkcijos ir komponentai iš esmės nesiskiria nuo tų, dėl kurių vertinamas „Pixel 2“, bet jis yra didesnis, jo ekranas platesnis, o išvaizda – dailesnė. Nors „Pixel 2 XL“ vis dėlto nėra geriausiai atrodantis „Android“ telefonas, tačiau siauros kraštinės suteikia rafinuotumo, todėl jis atrodo geriau nei mažesnysis brolis dvynys arba pernykštis modelis.

Nevalia pamiršti, kad telefone veikia nemodifikuota „Android“ versija. Iš pat pradžių naudotojai ir apžvalgininkai minėjo keletą problemų, išryškėjusių naudojant „Pixel 2 XL“. Dažniausiai priekaištų sulaukdavo ekranas, kuriame rodomų vaizdų spalvos neva nebuvo tokios ryškios kaip kitų pažangiausių „Android“ telefonų ekranuose. Neužilgo „Google“ išleido naujinį, kurį įdiegus spalvos tapo pastebimai ryškesnės.

4. Apple iPhone X

Dizaino požiūriu „iPhone X“ galima pavadinti bemaž tobulu: tokio dailaus „Apple“ telefono neteko matyti jau keletą metų. Aišku, jo patrauklumą mažina išties didelė kaina ir abejonių kelianti veido atpažinimo funkcija „Face ID“, skirta telefonui atrakinti. Kai kurie naudotojai pasigenda ir pirštų atspaudų skaitytuvo užpakalinėje telefono pusėje.
iPhone X

„Face ID“ kai kam gali tikti idealiai, tačiau daugelis šio telefono vis tiek nelaiko vertu tūkstančio dolerių. OLED ekranas, aišku, žavi, tačiau, pavyzdžiui, „Android“ įrenginių su tokiais ekranais jau yra ne vienas, bet keturženklių sumų jie nekainuoja.

3. Apple iPhone 8 Plus

„iPhone 8 Plus“ nuo „iPhone X“ iš esmės skiriasi nebent tuo, kad yra pigesnis, neišsiskiria nauju dizainu, neturi dailaus OLED ekrano ir jame neveikia „Face ID“, bet šiaip jau šiame modelyje taip pat sumontuota dviejų objektyvų kamera ir jį labai patogu naudoti.
iPhone 8 Plus

„iPhone 8 Plus“ yra su pirštų atspaudų skaitytuvu. Jį įsigiję, aišku, negalėsite naudoti tik „Face ID“ palaikomos funkcijos „Animoji“, bet vargu ar tai gali būti priežastis nesirinkti „iPhone 8 Plus“.

2. Samsung Galaxy S9 Plus

„Galaxy S9 Plus“ būtų galima pavadinti ne tik didesne, bet ir šiek tiek patobulinta „Galaxy S9“ versija. Nauja tai, kad vienas iš „Galaxy S9 Plus“ dviejų objektyvų kameros objektyvų yra 2 kartus optiškai priartinantis. „Plus“ modelis turi daugiau laisvosios prieigos atminties (RAM), todėl pasižymi geresniu ir spartesniu veikimu.
Galaxy S9+

1. OnePlus 6

Norėdami įkrauti „OnePlus 6“, jį visada turėsite prijungti laidu. Šis telefonas nėra atsparus vandeniui, neišsiskiria ir ryškiaspalviu ekranu arba tobuliausia kamera, tačiau dėl vieno dalyko jis nenuginčijamai pranašesnis už visus kitus. Tai – kaina. Geresnio kainos ir kokybės santykio bent jau kol kas tikrai nerastumėte, todėl „OnePlus 6“ – puikus pasirinkimas, prireikus naujo telefono.

Iš visų kitų „Android“ pagrindu veikiančių telefonų jis išsiskiria ypač sparčiu veikimu, be to, yra labai dailus. Jo kamera užfiksuoti vaizdai atrodys nepriekaištingai, o prijungus unikalų įkroviklį („Dash Charger“) pavyks kaip niekad greitai įkrauti akumuliatorių.
OnePlus 6

„OnePlus 6“ įdiegta specialiai sukonfigūruota „Android“ versija – „Oxygen OS“, ir tiems, kurie neigiamai žiūri į programinės įrangos modifikacijas „Samsung“, HTC arba LG telefonuose, tai gali nepatikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)