Tai pirmą kartą ketvirtfinalyje Paryžiuje žaidęs D. Schwartzmanas padarė dar trečiadienį, o antrame sete akistata buvo sustabdyta dėl lietaus.

Pratęsus mačą kitą dieną R. Nadalis į aikštę žengė susikaupęs ir pademonstravo savo neprilygstamą klasę, nugalėdamas rezultatu 4:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Pusfinalyje 11-o „Roland Garros“ trofėjaus siekiantis geriausias planetos tenisininkas susitiks su kitu argentiniečiu Juanu Martinu del Potro.

Didžiausią intrigą žadėjusiame ketvirtfinalyje 29-erių žaidėjas (ATP-6) 7:6 (7:5), 5:7, 6:3, 7:5 pranoko 2 pozicijomis aukščiau reitinguojamą savo bendraamžį iš Kroatijos Mariną Čiličių.

J. M. del Potro į pusfinalį Prancūzijoje iškopė antrą kartą. Nors palaužti varžovą pavyko gana užtikrintai, tramdyti nervus argentiniečiui sekėsi sunkiai.

Antro seto pabaigoje atsakingu momentu paduodamas kamuoliuką J. M. del Potro padarė dvigubą klaidą, dėl kurios apkaltino žiūrovą. Supykęs tenisininkas priėjo prie pirmoje tribūnos eilėje sėdinčio vyro ir keliolika sekundžių su juo aiškinosi. Žaidėją ramino ir nuo bokštelio nusileidęs teisėjas. Galiausiai argentinietis nirtulingai šveitė savo raketę į žemę ir prisėdo pailsėti.

Greitai atgavęs pusiausvyrą J. M. del Potro išsigelbėjo antrame sete, o likusius du laimėjo be didelių komplikacijų.

Dėl vietos finale taip pat susikaus 24-erių austras Dominicas Thiemas (ATP-8) ir didžiausią staigmeną šiame turnyre pateikęs 25-erių italas Marco Cecchinato (ATP-72). Abu pusfinaliai vyks penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)