Lietuvai čempionate atstovaus septynios įgulos.

Kanojininkas Vadimas Korobovas startuos 200 ir 1000 m varžybose. 200 m distancijoje varžysis baidarininkas Artūras Seja ir kanojininkė Gabrielė Čerepokaitė.

Keturviečių baidarių 500 m varžybose Lietuvos garbę gins Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas bei Mindaugas ir Simonas Maldoniai.

1000 m varžybose dvivietę baidarę irkluos Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas, dvivietę kanoją – Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas.

„Tikimės, kad pratęsime tradiciją ir Europos čempionate laimėsime medalius. Gaila, kad dėl pasikeitusių olimpinių distancijų Europos čempiono titulo negins Henrikas Žustautas, kuris koncentruojasi 1000 m distancijai“, – sakė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Lietuvos atstovai kovas Europos čempionato atrankos plaukimuose pradės jau penktadienį.

„Lietuvos rinktinės lyderiams keliamas uždavinys patekti į pagrindinį finalą, tarp devynių geriausiųjų. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse penktąją vietą užėmę R. Nekriošius ir A. Olijnikas jau pribrendo apdovanojimams ir tikimės, kad jie gali patekti tarp prizininkų.

A. Sejai – jau antras sezonas suaugusiųjų varžybose ir jis laimėjo konkurencinę kovą Lietuvoje prieš 2015 metų Europos čempionato prizininką Igną Navakauską. Vis tvirčiau suaugusiųjų varžybose jaučiasi ir pasaulio jaunimo čempionas V. Korobovas, kuris jėgas išbandys dvejose distancijose.

Jau antrą sezoną pradeda po Rio olimpinių žaidynių suburta keturvietė baidarė, kuri jau pernai įrodė, kad yra verta vietos finale svarbiausiose tarptautinėse varžybose“, – teigė R. Petrukanecas.

Europos čempionate teisėjaus lietuviai Aleksandras Alekrinskis ir Vytautas Vaičikonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)