Ši įmonė laimėjo du konkursus dėl transporto nuomos ir jo administravimo, teigiama „Lietuvos energijos“ pranešime.

„Transporto valdymas“ laimėjo dešimtyje iš vienuolikos konkurso dalių. Planuojama, jog bendra sutarčių vertė bus 46,3 mln. eurų (be PVM). Įmonė taip pat laimėjo ir transporto administravimo konkursą ir už jas gaus dar 1,61 mln. eurų (be PVM).

Anot „Lietuvos energijos“, „Transporto valdymas“ visose dalyse ne tik pasiūlė geriausią nuomos kainą, bet ir lanksčią galimybę atsisakyti automobilių bet kuriuo metu, galimybę tokiom pat sąlygom nuomoti juos antrais ir trečiais metais, be to, jų techniniai parametrai buvo geresni arba ne blogesni nei kitų tiekėjų.

Konkursu domėjosi dar 6 tiekėjai: „Mobility Lietuva“, „Transporent“, „ALD Automotive“, „KMB LT“, Šiaulių banko ir „AG Motors“ bei Šiaulių banko bei „Autoverslo automobilių“ konsorsiumai. Tačiau galutinai varžėsi du arba trys dalyviai.

Vienoje konkurso dalių – dėl hibridinių automobilių – konkursas buvo nutrauktas, nes visų tiekėjų pasiūlytos kainos viršijo numatytą vertę. Artimiausiu metu bus skelbiamas naujas jų konkursas.

Transporto priemonių administravimu domėjosi „Mobility Lietuva“, „Transporent“ ir „Transporto valdymas“, o galutinius pasiūlymus pateikė Transporent“ (1,74 mln. eurų) ir „Transporto valdymas“.

„Transporto valdymas“ šiemet buvo atskirta nuo „Lietuvos energijos“ grupės įmonės „NT Valdos“. Bendrovė valdo daugiau kaip 2 tūkst. lengvųjų automobilių, specialios paskirties techniką ir mechanizmus, maždaug pusę jų nuomoja rinkai, o likusią dalį – „Lietuvos energijos“ grupės įmonėms.

„Lietuvos energijos“ ir j„NT Valdų“ 2015 metais sudarytas 19,8 mln. eurų vertės daugiau nei 1,1 tūkst. automobilių nuomos sandoris praėjusių metų pradžioje sulaukė Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) dėmesio. Pastaroji paskelbė, kad konkursas vyko fiktyviai, iš anksto žinant jo laimėtoją, todėl rekomendavo nutraukti sutartis bei skelbti naujus pirkimus, juos išskaidant.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)