Atskriejus žiniai apie atsilaisvinusią vietą pirmajame „French Open“ rate M. Trungelliti iš dušo puolė krapštyti savo 89 metų močiutę Dafnę ir, kartu su savo mama Susanna bei broliu Andre, pradėjo beprotišką kelionę iš Barselonos į Paryžių, trukusią 10 valandų.

Taip jau sutapo, kad Barselonoje gyvenantį argentinietį aplankė atostogaujanti šeima ir planavo automobiliu pavažinėti po Ispaniją. Vietoje to, visi atsidūrė Paryžiuje, kai M. Trungelliti treneris pranešė apie galimybę žaisti „French Open“ turnyre.

„Mano močiutė buvo duše, pasakiau jai: „Važiuojame į Paryžių!“ Daug skrydžių lėktuvu buvo atšaukiama, todėl nepasitikėjau lėktuvais. Geriausias variantas buvo vykti automobiliu. Ilgai susiruošti netruko. Visus lagaminus supakavome ir išvykome per pusvalandį“, - prisiminė jis.

Marco Trungelliti

Prieš vidurnaktį sekmadienį Prancūzijos sostinę pasiekęs argentinietis vėliau pasakojo, kad kartu su broliu pasikeisdami vairavo apie 10 valandų.

„Jis vairavo apie 6 valandas, o aš – 4. Klausiausi daug įvairios muzikos, o kartais ją tiesiog išjungdavau. Kas dvi valandas sustodavome išgerti kavos. Labai neskubėjau, nes vis dar tvirtai nežinojau, ar žaisiu pirmadienį“, – sakė jis.

M. Trungelliti pastangos atsipirko su kaupu – dvikovoje su 17-u skirstytu australu B. Tomičiumi jis laimėjo 6-4, 5-7, 6-4, 6-4.

„Psichologiškai buvau pasirengęs žaisti. Fiziškai? Tiesą sakant, nežinau. Galiausiai viskas baigėsi gerai. Nejaučiau jokio spaudimo, – kalbėjo laimingasis tenisininkas. – Ketvirtadienį pralaimėjau kvalifikaciją, penktadienį ir šeštadienį nežaidžiau. Sekmadienį taip pat. Pirmadienį padariau apšilimą ir ėjau į kortus“.

Marco Trungelliti

Pasitraukti iš varžybų Didžiojo kirčio turnyruose vis daugiau žaidėjų priverčia naujos taisyklės. Jei dėl traumos tenisininkas pasitraukia prieš žengdamas į kortus, jis gauna 50 proc. prizinių pinigų, o likusią dalį – jį pakeitęs žaidėjas.

Anksčiau susižeidęs tenisininkas negaudavo nieko, jei pasitraukdavo iš dvikovos neįžengęs į kortus ir pasiimdavo visus prizinius pinigus, jei atsisakydavo žaisti jau pradėjęs dvikovą.

Taip pat naujose taisyklėse numatyta ir tokio paties dydžio kaip priziniai pinigai bauda, jei tenisininkas dėl traumos pasirodo „žemiau profesionalių standartų“.

Tokių pokyčių Didžiojo kirčio turnyrų organizatoriai ėmėsi, kai pernai Vimbldone tik pradėję mačus pasitraukė 7 žaidėjai, tuo supykdę tokias žvaigždes kaip Rogeris Federeris ir Novakas Džokovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)