Kas antri metai rengiama žemės ūkio ir maisto pramonės paroda AgroBalt po aštuonerių metų pertraukos vėl bus rengiama Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Jau 22 kartą vyksiančioje parodoje šiemet dalyvaus daugiau nei 200 dalyvių iš 24 šalių. Be Lietuvos dalyvių, stendus parodoje įrengė Kinijos, Lenkijos, Latvijos, Italijos, Makedonijos, Europos Komisijos (Belgijos), Rumunijos, Čekijos ir Ispanijos atstovai, rašoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.

Tarptautinė politika

Politiniame forume dėl maisto nuostolių ir švaistymo prevencijos, vyksiančiame gegužės 24 d., savo įžvalgomis dalysis Europos komisaras, atsakingas už sveikatą ir maisto saugą Vytenis Andriukaitis, Jungtinių Tautų Maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO) generalinis direktorius Chosė Graziano da Silva bei žemės ūkio ministrai ir delegacijų vadovai iš visos Europos.

13-ajame Kinijos–Vidurio ir Rytų Europos regiono šalių žemės ūkio prekybos ir ekonominio bendradarbiavimo forumo metu (gegužės 25 d.) bus pasirašyta bendra Vilniaus deklaracija, kuria įsipareigojama stiprinti tarpusavio bendradarbiavimą, siekti inovatyvių sprendimų žemės ūkio srityje bei skatinti prekybą. Tai, kad Kinijos Liaudies Respublikos žemės ir kaimo reikalų ministras Han Changfu atvyksta į Lietuvą, yra neabejotinai svarbus žingsnis stiprinant Kinijos ir Lietuvos bendradarbiavimą.

Plovas ir meduoliai

Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos viešinimo akcija, pristatanti Lietuvos kaimo tinklo narių geruosius vietos projektus, jų pasiekimus, produktus ir gaminius, vyks kiekvieną parodos dieną, tad lankytojai, norintys pamatyti, kaip verdamas totoriškas plovas, kaip lietuviškais raštais dekoruojami meduoliai ar gaminami papuošalai iš gintaro, kviečiami atvykti į „Kaimo kiemą po ąžuolu“. Čia smalsuolių lauks Vilniaus, Tauragės, Švenčionių, Telšių, Kauno rajonų bei „Pajūrio kraštas“ vietos veiklos grupės. Jos pristatys tradicinius amatus, tokius kaip odininkystė, krepšelių pynimas ir juostų rišimas, juostų audimas, kanapių pluošto mynimas bei virvių vijimas, kastinio sukimas, siūlų dažymas su žolynais, šiaudų pynimas bei kiti amatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)