Pasak jos, toks elgesys verčia susimąstyti, ar iš neįgaliųjų nesityčioja vaistinės darbuotojai. „Kauno klinikose esančioje LSMU vaistinėje padarytos dvejos durys, vienos skirtos neįgaliesiems su vežimėliais, kitos visiems kitiems. Neįgaliesiems skirtos durys yra užrakintos ir uždėta raudona virvė, draudžianti įvažiuoti į vidų. Durys virš laiptelių atrakintos, vaistinė veikia. Šaiposi iš neįgaliųjų?“, – retoriškai klausė ji.

LSMU komunikacijos atstovai DELFI teigė, kad taip pasielgti buvo priversti dėl to, kad ir kiti pacientai eidavo į vaistinę per neįgaliesiems skirtas duris.

„Kaip paaiškino LSMU vaistinės 1-ojo filialo vadovė Lina Rimdeikienė, matydami atviras duris, skirtas patekti į vaistinės oficiną neįgaliesiems pacientams su vežimėliais, ir kiti pacientai eidavo į vaistinę per šias duris.

Neretai pasitaikydavo, kad senyvo amžiaus žmonės klupdavo, paslysdavo dėl slidžios grindų su pakilimu dangos ir krisdavo, todėl šios durys laikinai uždarytos, o visi pacientai, privažiavę su vežimėliais prie durų, yra neužgaištant įleidžiami vaistinės darbuotojų, kadangi šios durys yra nuolatinio stebėjimo zonoje“, – buvo paaiškinta DELFI raštu atsiųstame atsakyme.

Atstovų tvirtinimu, jau planuojama pritaikyti geresnę grindų dangą, o neįgaliesiems su vežimėliais įrengti papildomą durų skambutį prie turėklų, pasiekiamą ranka iš vežimėlio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)