Latvių pralaimėjimą lėmė kontroversiškas trečiasis švedų įvartis, kai varžovai, būdami daugumoje, galimai neleistinai iškrapštė ritulį iš vartininko Elvio Merzlikino rankų ir Oliveris Ekmanas-Larssonas (46:27 min.) pasiuntė jį į tuščių vartų tinklą.

Teisėjai kilusioje sumaištyje neleistinų veiksmų neįžvelgė, o latvių treneris jau buvo išnaudojęs vienintelę užklausą, kurios galima paprašyti norint patikrinti, ar varžovai pasižymėjo pagal taisykles.

Po šio epizodo švedai įgijo dviejų įvarčių persvarą – 3:1, bet latviai labai greitai atsakė savo tikslia ataka ir grąžino intrigą: 50:21 min. pasižymėjo San Chosė „Sharks“ puolėjas Rudolfas Balceris.

Prieš tai įvarčiais apsikeitė Filipas Forsbergas (26:36 min.) ir Teodoras Blugeris (31:59 min.), o pačioje trečio kėlinio pradžioje švedus į priekį itin techniškai išvedė Viktoras Arvidssonas (41:49 min.).

Įdomu, kad praėjus vos pusei minutės (42:22 min.) latviams pavyko pasiųsti ritulį į skandinavų vartus, bet arbitrai Vitalijaus Pavlovo įvarčio neįskaitė. Jie, pasitelkę vaizdo peržiūrą, savo sprendimą argumentavo tuo, kad akimirką prieš tai nuskambėjo švilpukas, fiksavęs Mattiaso Janmarko pražangą ir pašalinimą.

Tačiau reikia pastebėti, kad tuo metu ritulys vis dar buvo žaidime – švedų vartininkas ritulio dar nebuvo sugavęs, tad stabdyti laiko nebuvo jokios priežasties: žaidimas turėjo būti stabdomas tik švedams užvaldžius ritulį. Taigi latvių įvartis buvo anuliuotas tik dėl to, kad arbitrai patys suklydo ir paskubėjo sušvilpti.

Du iš keturių teisėjų buvo iš Rusijos, vienas – amerikietis ir vienas – vokietis.

Kitame ketvirtfinalyje Šveicarijos rinktinė nelauktai 3:2 (0:1, 3:0, 0:1) įveikė B grupės nugalėtoją Suomiją.

Šveicarai visus tris savo įvarčius pelnė per keturias antrojo kėlinio minutes – nuo 29:13 iki 33:08 min.

Pasaulio čempionato pusfinalyje grumsis JAV ir Švedija bei Kanada ir Šveicarija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)