„Gubernijos“ akcijos dabar parduodamos, o „Aprangos“ akcijos nebuvo niekaip paveiktos, jų kaina pastaruosius metus laikosi stabili - labai nei kilo, nei krito“, - sakė V. Rūkas.

Investavimo specialisto nuomone, taip yra dėl to, kad „Apranga“ neasocijuojama su koncernu.

„Visų pirma, tai ne pats holdingas, ne pats koncernas, o tai viena iš antrinių bendrovių. Antra, pati „Aprangos“ grupė yra mažiausiai pozicionuota tuose dalykuose, su kuo susijęs skandalas. Tai tiesiog prekybinis, mažmeninis drabužių prekybos plotas. Dėl to investuotojai tikriausiai nesusieja akcininko skandalo su antrine bendrove“, - komentavo V. Rūkas.

Biržoje kotiruojamos „MG Baltic“ koncernui priklausančios „Aprangos“ grupės akcijos. Pagrindinė įmonė „Apranga“ vertybinių popierių biržoje listinguojama nuo 1997 metų.

„Gubernijos“ akcijos biržoje kotiruojamos nuo 2004 metų.

„MG Baltic“ grupės bendrovė „MV Group Production“ pernai lapkritį ir gruodį iš „Respublikos spaustuvės“, Vito Tomkaus, Takhiro Shabaevo, Larisos Anfanasevos, Vijoletos Dunauskienės ir Romualdo Dunausko įsigijo 94,21 proc. „Gubernijos“ akcijų.

Gegužės 11 dieną „MV Group Production“ pradėjo likusių smulkiųjų alaus daryklos „Gubernijos“ investuotojų akcijų supirkimą. Per dvi savaites truksiantį oficialųjį siūlymą ketinama supirkti 933,4 tūkst., arba 5,79 proc., akcijų. Viena akcija bus superkama po 0,479 euro, taigi iš viso supirkimui bus skirta 447 tūkst. eurų.

Koncernas iš viso valdo 78 įmones.

Apie įtarimus dėl „MG Baltic“ vadovų galimo politikų papirkinėjimo ir kitokio pobūdžio poveikio darymo pareigūnai pranešė jau prieš dvejus metus. Pastaruoju metu į viešumą keliama vis daugiau tyrimo dėl neleistinos įtakos politiniams procesams detalių.

Buvę ir esami koncerno vadovai, minimi tyrime, jį vadina politizuotu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)