1. Supermodelių paslaptis

Deja, nėra jokių stebuklingų priemonių, kurios visiškai išlaisvintų nuo diskomforto ir nuovargio, avint batelius su pakulne. Tačiau modeliai, kurie daug laiko praleidžia su aukštakulniais, turi vieną mažą gudrybę. Jei pleistru suklijuosite vidurinįjį ir bevardį kojų pirštus, krūvis pasiskirstys tolygiau ir batelių su aukšta pakulne avėjimas nebus toks skausmingas. Šio triuko esmė ta, kad tarp šių pirštų eina nervas, kuris avint nepatogią avalynę patiria didžiausią krūvį.

2. Slidūs padai

Jei naujų batų padai pernelyg slidūs, patrinkite juos švitriniu popieriumi. Padas šiek tiek pasišiauš ir geriau sukibs su grindimis. Tačiau trindami nepersistenkite, kad nesugadintumėte pado kokybės.

3. Per ankšta avalynė

Dažnai būna taip, kad parduotuvėje idealiai tikę batai gatvėje pasirodo esantys per ankšti. Laimė, yra daug gudrybių, kurios padės išspręsti šią problemą. Pats universaliausias būdas, skirtas zomšinei ir odinei avalynei, yra triukas su fenu ir kojinėmis. Apsimaukite drėgnas kojines, tada apsimaukite batus ir pakaitinkite juos fenu. Geriausia būtų kartoti šią procedūrą, kol išdžius kojinės, bet jei jums neužtenka kantrybės, darykite pertraukas.

4. Drėgmei atspari avalynė

Šiais laikais yra daug priemonių, kurios bet kokią avalynę gali paversti nepralaidžia vandeniui. Tačiau kokybiškos priemonės kainuoja nepigiai ir reikiamu momentu jų gali nebūti po ranka. Jei taip nutiktų, tiesiog patrinkite batus paprasta parafino žvakute.

5. Per dideli batai

Iš karto reikėtų pasakyti, kad pratempti batus yra kur kas lengviau, negu juos sumažinti. Jei norite sumažinti ar šiek tiek susiaurinti aukštakulnius, iš vidaus sudrėkinkite juos šiltu vandeniu ir palikite džiūti saulėje. Jei reikės, pakartokite šią procedūrą dar kartą.

6. Purvina medžiaginė avalynė

Šviesių spalvų medžiaginiai bateliai greitai išsitepa, o pašalinti purvo dėmes nebūna paprasta. Tokiu atveju jums padės paprasčiausia citrina. Nedaug kas žino, kad būtent citrinų sultys yra stipri skalbimo priemonė. Tiesiog praskieskite jas vandeniu, ištepkite jomis dėmes ir kruopščiai patrinkite.

7. Atsarginės skylutės raišteliams

Nedaug kas žino, kad papildomos skylutės, šiek tiek nutolusios nuo pagrindinių, sugalvotos visai ne dėl grožio. Jos naudojamos raišteliams, kad sportiniai bateliai būtų siauresni ir bėgiojant ar vaikščiojant netrintų kojų.

8. Nemalonus kvapas

Tam, kad avalynė neskleistų blogo kvapo, visai nebūtina pirkti specialių dezodorantų. Tiesiog į sportinius batelius iš vakaro įdėkite po pakelį arbatos ir ryte blogo kvapo nebus nė pėdsako.

9. Druskų pėdsakai

Žiema jau liko užnugaryje, vadinasi, jau seniai laikas nuvalyti avalynę ir padėti ją giliai į dėžę iki kito sezono. Jei paprastą purvą gali įveikti paprastas vanduo, tai druskų paliktoms dėmėms reikės specialių priemonių. Pavyzdžiui, vienodomis dalimis skiesto vandens ir acto tirpalo. Šia priemone suvilgykite servetėlę ir patrinkite druskų dėmes.

10. Balti padai

Dantų pasta tinka ne tik dantims, bet ir baltiems sportbačių padams šveisti. Paimkite dantų šepetėlį, užspauskite ant jo dantų pastos ir patrinkite padus. Dalelės, kurios įeina į dantų pastos sudėtį, efektyviai nušveis ir sportbačių padus – jie vėl atrodys kaip nauji.

11. Nuospaudų profilaktika

Kur kas lengviau išvengti nuospaudų, negu po to kelias dienas kankintis. Pati paprasčiausia nuospaudų profilaktinė priemonė yra paprastas kietas dezodorantas. Patrinkite juo tas pėdų vietas, kurias trina batai, ir mėgaukitės komfortišku vaikščiojimu.

12. Masažas

Jei planuojate visą vakarą praleisti su aukštakulniais, iš anksto paruoškite jiems savo pėdas. Jums prireiks vieno ar dviejų teniso kamuoliukų. Prispauskite pėdomis kamuoliuką prie grindų ir jį paridenkite. Tokį masažą galite pasidaryti ir po ilgos darbo dienos – jis atpalaiduos pėdas ir pašalins nuovargį.

13. Papildomi „vidpadžiai“

Jei jūsų pėdos smarkiai prakaituoja ir kartais jums atrodo, kad jūsų batai tiesiog yra permirkę prakaitu, pasinaudokite kasdieniais higieniniais įklotais. Įklokite juos į batų vidų tiesiai ant pagrindinių vidpadžių. Higieniniai įklotai puikiai sugers drėgmę, o dėl jų minkštumo batai atrodys kur kas patogesni.

14. Įdrėskimai ant sportinių batelių

Balti sportiniai bateliai vos dar madingi. Tačiau nešiojant juos kiekvieną dieną, ant jų paviršiaus atsiranda juodų įdrėskimų ir gelsvų dėmių. Juos pašalinti padės priemonė nagų lakui valyti. Sudrėkinkite šia priemone vatos diskelį ir patrinkite problemiškas vietas. Sportiniai bateliai vėl spindės baltumu.

15. Avalynės saugojimas

Kad žieminiai ar rudeniniai auliniai batai neprarastų formos, prikiškite į juos plaukiojimo lazdų. Jei tokių neturite, tiks stori žurnalai: susukite juos į vamzdelį ir sukiškite į batus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)