„Šiuo metu sporto infrastruktūra mieste nepakankama patenkinti kylančią paklausą. Todėl miesto savivaldybė inicijavo sporto ir laisvalaikio komplekso statybos projektą, kurio koncesijos pagrindu numato suteikti teisę pastatyti bei valdyti universalią sporto ir aktyvaus laisvalaikio infrastruktūrą“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Pasak jo, koncesijos sutartis būtų 25 metų trukmės – pastatyti kompleksą norima per 32 mėnesius, o likusį laiką savivaldybė paslaugų teikėjui mokės metinį atlygį. Miestas projektui ketina skirti 7,39 mln. eurų.

„Koncesininkas privalės savo lėšomis ir prisiimdamas didžiąją dalį rizikos investuoti į komplekso sukūrimą. Koncesininkas įsipareigoja kiekvienais metais savivaldybei nemokamai suteikti ne mažiau kaip 140 valandų naudotis kompleksu“, – rašoma dokumentuose.

Planuojama, kad Ryšininkų gatvėje iškilsiančioje arenoje bus krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo aikštelės, taip pat 2 tarptautinės ledo ritulio federacijos reikalavimus atitinkančios ledo aikštelės. Ne daugiau kaip pusė pastato galės būti skirta komercijai.

Projektą planuojama plėtoti 3 ha ploto sklype, kuriame šiuo metu yra 7 pastatai ir sodas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)