Pirmąsias serijos rungtynes Kaune įtikinamai laimėjo „Granitas-Karys“ (32:26), tačiau per žingsnį nuo finalo buvę kauniečiai Vilniuje pralaimėjo 27:22, o lemiamose rungtynėse nors ir pirmavo didžiąją rungtynių dalį, tačiau paskutinėmis rungtynių sekundėmis pergalę Vilniaus klubui išplėšė Karolis Antanavičius.

Reguliariajame sezone abejas tarpusavio rungtynes taipogi buvo laimėję kauniečiai (30:25 ir 34:27). Finale „Šviesa“ susitiks su praėjusių metų čempionu Klaipėdos „Dragūnu“, o mažajame finale išvysime Kauno derbį – KTU prieš „Granitą-Karį“.

Vilniaus ekipai 8 įvarčius pelnė Valdas Drabavičius, 7 – Karolis Antanavičius, 6 – Tomas Bernatavičius.

Kauno komandoje po 6 kartus pasižymėjo Mindaugas Urbonas bei Tadas Bučinskas.

„Lemiamos rungtynės mums prasidėjo jau nuo antrųjų serijos rungtynių. Varžovai buvo labiau patyrę, tačiau mes nugalėjo noru. Visą sezoną šiek tiek strigome, tačiau šias dvi rungtynes sužaidėm su didele energija. Puikiai sužaidė jaunieji Rasakevičius ir Antanavičius, jais visi tikėjome ir jie iššovė šiandien“, – kalbėjo vilniečių treneris Raimonas Maldžius.

„Pritrūko proto rungtynių pabaigoje. Turėjome mobilizuotis, o mes praleidome lengvus įvarčius. Visas rungtynes pirmavome, o per paskutines minutes padarėme gynyboje klaidų, kurios ir nulėmė varžovų pergalę. Vyrai kovojo, tačiau pritrūko drausmės ir susiklausymo ypatingai rungtynių pabaigoje“, – apgailestavo „Granito-Kario“ strategas Modestas Prakapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)