„BBC News“ apklausė nemažai finansų ekspertų, kaip jie siūlytų pagerinti jūsų finansinę situaciją.

Atsikratykite nereikalingo

„Homely Economics“ tinklaraštininkas Lee Baldersas

„Neseniai su šeima persikėlėme į naujus namus. Kraustymasis tapo puikia priežastimi parduoti daugybę nebereikalingų daiktų interneto aukcionuose ir juos paversti grynaisiais. Taigi, namuose ne tik atsirado daugiau laisvos vietos, bet ir papilnėjo mūsų piniginės“, – dalijasi patirtimi tinklaraštininkas.

„Be to, susitvarkykite popierius. Atplėškite visus neatplėštus laiškus. Galbūt ten laukia neapmokėtos sąskaitos ar mokėjimai, kurių galima atsisakyti, nes konkreti paslauga jums nebereikalinga. Apsišarvuokite kantrybe ir susigrąžinkite visus jums priklausančius pinigus, priminkite apie skolas“, – pataria ekspertas.

Apgalvokite būsto paskolą

Londono ir jo apylinkių būsto paskolų vadybininkas Davidas Hollingworthas

„Ne kiekvienas skiria pakankamai dėmesio būsto paskolos palūkanų normos naujienoms, o visai be reikalo – kartais visai neprošal pasidomėti, kas vyksta, ir galbūt iš to išpešti naudos. Nors tendencija gana aiški ir būsto paskolos brangsta, kartais vis dar pavyksta sumedžioti visai gerą pasiūlymą“, – sako ekspertas.

Pasirūpinkite savo būstu

NT rinkos analitikė Kate Faulkner

„Ne viena šalis pastaruoju metu akis į akį susiduria su vis opesne senstančios populiacijos problema. Be to, sensta ne tik žmonės, bet ir namai. Taigi visi, kurie svarsto galimybę įsigyti būstą, jį nuomoti ar renovuoti jau turimą, privalo į šį reikalą žiūrėti rimtai“, – teigia K. Faulkner.

Suvaldykite skolas

Skolų valdymo specialistas iš „StepChange“ Jonathanas Chestermanas

„Kai skola tampa bėda, blogu įpročiu gali tapti vengimas atplėšti sąskaitas ar jungtis į paskyras. Tokiu būdu, užuot sprendę problemą, ją tik dar gilinate. Vienas iš veiksmingiausių būdų, kaip judėti į priekį, yra pirmiausia į vieną vietą susirinkti visą reikiamą informaciją. Kitaip tariant, būtina susikurti bendrą vaizdą. Visiems, kurie naktimis nebegali užmigti, nes galvoja apie turimas skolas, patariu kreiptis pagalbos į skolų valdymo specialistus. Kito kelio nėra“, – konstatuoja ekspertas.

Rinkitės patikimus partnerius

Klientų aptarnavimo instituto vadovas Jo Causonas

„Kiekvienais metas verslas dėl prasto klientų aptarnavimo gali netekti iki 28 mlrd. svarų pajamų. Taigi, jeigu renkatės prekę ir paslaugą, atkreipkite dėmesį ir į klientų aptarnavimo bazę – neretai nutinka taip, jog už gerą kainą įgyta prekė ar paslauga vėliau atneša ne tik nuostolių, bet ir nemalonių emocijų. Taigi, išsiaiškinsite, ar tie, su kuriais turėsite reikalų, sukalbami ir paslaugūs.“

Taupykite

„The Share Centre“ vadovas Richardas Stone‘as

„Visada pravartu ramiai atsisėsti ir suskaičiuoti, kiek pinigų jums lieka kiekvieną mėnesį įvykdžius visus finansinius įsipareigojimus. Antras žingsnis – pinigų suma, kurią kiekvieną mėnesį atsidedate taupymui. Įsivaizduokite, kad tai tarsi dar viena sąskaita, kurią privalote padengti. Tiesioginis debetas – labai puiki mintis“, – tvirtina R. Stone’as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)