„Jau kurį laiką stebėjau vieną apgamą, kuris netikėtai ėmė didėti. Atostogų metu turėjau daugiau laisvo laiko, tad internete daug visko prisiskaičiau apie odos vėžį – melanomą. Sužinojau, kad vienas iš galimų melanomos požymių yra apgamo didėjimas ir ne juokais sunerimau. Sveikata – mano brangiausias turtas, tad nusprendžiau nedelsti ir grįžusi į Lietuvą apsilankyti pas specialistus,“ – pasakojo Monika.

„Aš kreipiausi į kliniką „Grožio pasaulis“, kur konsultavausi su dermatologe. Labai norėjau tą pačią dieną išsitirti visus apgamus, tad gydytoja man atliko viso kūno apgamų ATBM tyrimą, dar kitaip vadinamą apgamų žemėlapiu. Net ramiau atsikvėpiau sužinojusi, kad jokie apgamų pokyčiai nebuvo nustatyti, “ – savo įspūdžiais dalinosi ji.

Po šios procedūros Monika, norėdama apsaugoti save ir sūnų, prižadėjo atidžiau rūpintis savo sveikata.

„Kiek man teko domėtis, apgamus periodiškai tikrintis būtina kiekvienam, nes nė vienas nėra apsaugotas nuo melanomos. Man gydytoja rekomendavo viso kūno apgamų žemėlapį darytis kartą per metus. Pasižadėjau sau nuo šiol turėti labai svarbią tradiciją – kiekvieną pavasarį kartu su sūneliu atlikti profilaktinius apgamų tyrimus,“ – DELFI pasakojo Monika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)