Be to, šiuolaikiniai depiliacijos būdai yra saugūs ir nepavojingi sveikatai, lyginant su senovėje naudotais. Tuomet šiai procedūrai atlikti buvo pasitelkiamos net nuodingų augalų sultys ar arsenas.

Tačiau, kaip šiandien nepasiklysti depiliacijos priemonių gausoje ir pasirinkti tinkamiausią plaukų šalinimo būdą, pranešime spaudai pataria mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Ieva Sauserytė.

Privalumai ir trūkumai

Namuose savarankiškai plaukus pašalinti galima depiliuojant vašku, kremu ar putomis, elektriniu epiliatoriumi ir skutimo peiliuku.

Pastarasis būdas yra itin greitas, tačiau efektas – trumpalaikis, nes po kelių dienų plaukeliai vėl bus matomi. Be to, jie atauga šiurkštūs ir nemaloniai badosi. „Pasirinkus šį plaukų šalinimo būdą moterys turi suprasti, kad skutimasis taps jų kasdienybe. Norint, kad oda nesudirgtų reiktų naudoti specialias plaukelius suminkštinančias putas ir skustuvus su specialia apsauga. Reiktų rinktis kuo aštresnį skustuvą, kurio nereikėtų stipriai spausti“, – sako vaistininkė.

Efektyvesnis ir visiškai nemalonių pojūčių nesukeliantis plaukelių šalinimo būdas yra specialiomis putomis ir kremais. Tai yra efektyvesnis būdas nei skutimas, nes kremas ar putos įsiskverbia į odą ir pašalina plaukelius iš šiek tiek giliau.

Elektrinis epiliatorius yra daugkartinio naudojimo priemonė, išraunanti plaukelius su šaknimis, todėl jie pradeda atauginėti tik po 3 ar daugiau savaičių. Tačiau daugeliui moterų tai gana skausminga procedūra, be to, norint pašalinti visus plaukelius, braukti epiliatoriumi per tą pačią vietą tenka ne vieną kartą. Epiliatorius yra netinkama priemonė moterims, kurių kojų venos išsiplėtusios, matyti ryškūs kapiliarai.

Dar vienas efektyvus plaukų šalinimas yra vašku ar vaško juostelėmis. Kaip ir naudojant elektrinį epiliatorių, plaukai išraunami su svogūnėliais, todėl neatauga beveik mėnesį, o ataugę paprastai kaskart būna retesni, minkštesni ir silpnesni. Tačiau tai taip pat gana skausminga priemonė, ypač jei moteris nėra įgudusi.

Bėrimus sukelia infekcija

Dažna moteris, kuri plaukelius šalina skutimosi peiliukais yra pastebėjusi, kad po procedūros odą išberia. „Taip nutinka dėl infekcijos sukelto uždegimo, kurį būtina gydyti. Tam galima naudoti terminį vandenį, alijošiaus žele. Tačiau jei oda išberta gausiai, matyti pūliai, tuomet vertėtų pasikonsultuoti su specialistu, galbūt būtina vartoti alerginius vaistus. Jie sumažina ir bėrimus, ir odos niežulį“, – pataria vaistininkė.

Svarbu – tinkamai pasiruošti

Kad ir kokį būdą pasirinktų moteris, labai svarbu tinkamai paruošti odą. Prieš depiliaciją rekomenduoja odą nušveisti ir pašalinti senos odos perteklių bei negyvas odos ląsteles specialiais šveitikliais. Tai leidžia atsiverti plauko folikului, todėl jis lengviau pašalinamas, procedūra būna mažiau skausminga. Moterims, kurių plaukeliai linkę įauginėti, odos šveitimą rekomenduojama atlikti reguliariai, ne tik prieš depiliacijos procedūrą.

Kad ir kokį depiliacijos būdą moteris pasirinks, visais atvejais būtina drėkinti odą. Tam tinka įvairūs losjonai, kremai, aliejai, terminis vanduo. Pastarasis turi ne tik raminamųjų, bet ir alergijos ar niežėjimo mažinimo savybių.

Po depiliacijos procedūrų reiktų vengti pirties, karštos vonios, nesikaitinti saulėje. Šios procedūros gali sudirginti išvargintą odą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)